Haber Arşivi

FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK HK

  • 28.12.2023
  • bozuyuktso
Sayın Üyemiz,
T.C. Bilecik Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nün 26/12/2023 tarih ve 92297163 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda,
19/12/2023 tarihli ve 32404 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin "Tarife ve fiyat listesi" başlıklı 8 inci maddesinin birinci fıkrası, "(1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta,resoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerlerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur." şeklinde değiştirilmiştir.
Söz konusu değişiklik 01/01/2024 tarihinde yürürlüğe girecek olup, değişikliğe istinaden dikkate alınması gereken hususlara ilişkin Bakanlığın, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'nün ilgide kayıtlı yazısı ekte verilmiştir.
Bu itibarla yapılacak denetim faaliyetlerinde ilgi yazıda belirtilen açıklamalara riayet edilmesi önem arz etmektedir.
Bilgilerinize sunulur.
Saygılarımızla.
  • FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK HK

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç