Haber Arşivi

GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI ETKİNLİĞİ BİLECİK TSO KONFERANS SOLONUNDA GERÇEKLEŞTİ.

  • 25.11.2015
  • bozuyuktso
Bilecik İl Kadın Girişimciler Kurulumuz tarafından Girişimcilik Kültürünü Yaymak ve İş Dünyasını Tanımak amacıyla düzenlenen Global Girişimcilik Haftası Etkinliği 25 Kasım 2015 Çarşamba günü Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlendi.

Bilecik İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hülya ESEL ve Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyelerimizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Global Girişimcilik Haftası etkinliğinde; Kurşunlu Köyü Ekolojik Turizm Öncüsü Bedriye ENGİN, Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye TALİ ve Yaşam Koçu Yasemin PAŞALIGİL konuşmacı olarak yer aldı.

Türkiye’de insanların daha çok para kazanması ve refah düzeyinin artması için tek yolun girişimciliğin artması olduğunu belirten Bilecik İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hülya ESEL; “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye’yi dünyanın en büyük ekonomisinden birisi yapacaksak bunun için girişimciliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var demektir. Kadınların ve gençlerin yenilikleri keşfetmeleri kariyer seçeneği olarak değerlendirmelerini sağlamalıyız.” dedi.

Günümüzde iş kurmanın ve işveren olmanın zor olduğunu söyleyen ESEL, bütün hanımların hayat amacını, gelecek hayalini ve değerlerini kendilerine sormalarının gerekliliğini vurguladı.
Kitap okuyabilmek için büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yaptığını söyleyen Kurşunlu Köyü Ekolojik Turizm Öncüsü Bedriye ENGİN; “Hayatımın her kesiminde kitap vardı. Kitapla yoruldum, kitapla dinlendim.” diyerek okumanın önemini vurguladı.

Ürünlerimi satabilmem için kendisine Buğday Derneği destekli bir internet sayfası verdiklerini söyleyen Kurşunlu Köyü Ekolojik Turizm Öncüsü Bedriye ENGİN; “Köydeki kadınların hepsi kazansın istedim ve köydeki bütün kadınlar ürünlerini oradan satmaya başladı. Biz bu satışları kurşunlu köyünü koruma ve güzelleştirme derneği adına yapıyoruz.” dedi.

11 yıllık bir hayalinin Kurşunlu’yu turizme açmak ve köylere tekrar göçün sağlanması olduğunu belirten Bedriye ENGİN bunun için elinden geleni yaptığını ve yapacağını vurguladı.
Genç yaşta gösterdiği girişimcilikten bahseden Eskişehir İl Kadın Girişimciler Başkanı Hüsniye TALİ; “Girişimcilik size başka kapılar açıyor hayata başka perspektiften bakmanızı sağlıyor. Bunun sonucunda kendi kararlarımı vereceğim bir işte çalışmak istediğimi anladım.” dedi.

Kendisini geliştirmek için çıktığı bu yolda hayalinin peşinden gittiğini söyleyen Yaşam Koçu Yasemin Paşalıgil; “Ne yaparsanız yapın mutlaka yaptığınız işin hakkını verin.” dedi.

Bilecik İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mualla YELKEN, katılımcılara nefes egzersizleri yaptırarak daha sağlıklı nefes almayı, düşünmeyi ve harekete geçmeyi uygulamalı bir şekilde gösterdi.

Katılımcılara hediye takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesi ile Global Girişimcilik etkinliği sona erdi.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,
25.11.2015
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI
  • GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI ETKİNLİĞİ  BİLECİK TSO KONFERANS SOLONUNDA GERÇEKLEŞTİ.
  • GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI ETKİNLİĞİ  BİLECİK TSO KONFERANS SOLONUNDA GERÇEKLEŞTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç