Haber Arşivi

BİLECİK KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU GÜNDEM GİRİŞİMCİLİK PANELİNE KATILDI.

  • 11.11.2015
  • bozuyuktso

ESKİŞEHİR'de gerçekleştirilen 'Girişimcilik' paneline konuşmacı olarak katılan iş insanları, kendilerinin ve şirketlerinin başarı öykülerini anlattı. Panele üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu, Eskişehir AB Bilgi Merkezi ve Eskişehir Ticaret Odası'nın (ETO) işbirliğiyle Anadolu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 'Gündem Girişimcilik: Avrupa'da İş Yapma' konulu panel düzenlendi. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki Öğrenci Merkezi Salon 2009'da yapılan Prof. Dr. Sevgi Ayşe Öztürk'ün yönettiği panele konuşmacı olarak Aras Holding Yönetim Kurulu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras, Düşyeri Çizgi Film Stüdyoları Kurucu Ortağı Ayşe Şule Bilgiç,Twigy Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, Sarar Grup CEO'su Emre Sarar ile Sütiş CEO'su Emre Kocadağ katıldı.

Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Esel ve Kurul Üyeleri Özlem Levent, Hale Bakıcı, Sevgi Kaçar, Emine Kaplan’ında katıldığı programda konuşan Aras Holding Yönetim Kurulu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras 400 milyon lira borçla devraldığı şirketlerinin, şuanda 900 milyon liralık ciro ile Türkiye'nin önde gelen kargo şirketi haline geldiğini söyledi. Evrim Aras başarı öyküsünü şöyle anlattı:

"Hayattan keyif alan, yaşama aşık ve genelde neşeli bir kadınım. 11 yaşında bir oğlum var, hayatımın aşkı. Doğayı çok seviyorum, doğada şarj oluyorum. Hayatın heyecanını doya doya yaşamayı seviyorum. Küçükken tek hayalim sahnede olmaktı. Aslında opera sanatçısı olmak istiyordum. Konservatuar sınavlarına girdim ve kazandım ama babam 'Hayır' dedi. Ben de namluyu savaş muhabirliğine çevirdim. Bir televizyon kanalında çalışmaya başladım. Bir kriz patladı ve son giren ilk çıkar mantığıyla işsiz kaldım. İşsiz, parasız ne yapabilirdim. Hiç kapanmayacak kapı olan ailemin kapısını çaldım. Aras Kargo'da çalışmaya başladım. Her kademede görev aldım. Kargo dağıttım, teslimat yaptım, fatura kestim. Şubelerde müdürlük yaptım. Mutfakta yetiştim ve adım adım yükselmeye başladım. Babamın vefatından sonra 2008 yılında Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevi devraldım. Devraldığımda henüz 28 yaşımdaydım ve 2.5 yaşında bir oğlum vardı. 250 milyon lira bir borç ile personel maaşlarını 6 ay geriden ödüyorduk. Üstüne bir de 24 milyon vergi cezası yedik. Eksi 400 milyon lirayla benden büyük bir yükü taşımak sorumluğunu aldım. Ondan sonra bu durumu nasıl yöneteceğimize oturup karar vermeye başladık. Önümüze çeşitli modeller koyduk ve büyük bir dürüstlükle yollara çıktım. Bütün çalışma arkadaşlarıma biz bunun üstesinden gelebiliriz diye anlattım. Onlar da beni güvenleriyle onurlandırdılar. Daha sonra hep birlikte koşmaya başladık. Bugün 900 milyon lira ciro yapan Türkiye'nin önde gelen kargo şirketi haline geldik."

'HİÇBİR ŞEYİM YOKTU'

Düşyeri Çizgi Film Stüdyoları Kurucu Ortağı ve Pepe'nin yaratıcısı Ayşe Şule Bilgiç de çizgi film yapmak istediği yıllarda Türkiye'de yeterli iş gücünün olmadığını fark ettiğini söyledi. Bilgiç şöyle davam etti:

"Bu projeye varım dediğimde elimde hiçbir şey yoktu. Ayşe Şule dışında, kendi aklım, kendime göre o zamana kadar biriktirdiğim bilgim, birikimim dışında finansal anlamda hiç bir şeyim yoktu. Sadece hissettiklerim, inançlarım, gördüklerim vardı. Ülkemizde sürekli yakınıyoruz, sürekli olumsuzluklarından bahsediyoruz ama bizim ülkemiz müthiş fırsatlarla dolu. Denenmemiş ve yapılmamış da çok şey var. Bir gün Türkiye'de neden çizgi film yapılmıyor diye düşündüm. Bu soru aklıma düştüğünde bunun nedenlerini merak ettim ve araştırmaya başladım. Yolu çizgi filmden geçen herkesi aradım. Araştırdığımda gördüm ki, bundan 9 yıl öncesinden bahsediyorum Türkiye'de çizgi film yapılmaması için gerekli her şey var. Yeterli iş gücü yok. O dönem yılda 15 mezun veren bir tane üniversite çıktı karşıma o da Anadolu Üniversitesi."

Twigy Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel,  Sarar Grup CEO'su Emre Sarar ile SÜTİŞ CEO'su Emre Kocadağ da konuşmalarında başarı öykülerini, girişimciliği ve Avrupa'da iş yapma konularını anlattı.

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

 

Saygılarımızla..,

11.11.2015

BOZÜYÜK

                                                                                                          TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BİLECİK KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU  GÜNDEM GİRİŞİMCİLİK PANELİNE KATILDI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç