Haber Arşivi

VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

  • 20.02.2007
  • bozuyuktso

19-23 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası sebebi ile İlçemiz vergi Dairesi Müdürü Sn: Abdülhalık SEVİNÇER ve Md. Yrd. Sn:Adnan ERGÜN Odamıza nezaket ziyaretinde bulundular. 

 

Ziyaret sırasında Oda Meclis Başkanı Sn: Osman TEKELİ, Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL , Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn: Mehmet Doğan TUNÇ, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Sn: Yahya ÖZTÜRK ve bazı Oda Meclisi Üyelerimiz hazır bulundular.  

 

Vergi Dairesi Müdürü yaptığı kısa açıklamasında İlçemizdeki 2006 yılı toplam tahakkuk ve tahsilat miktarlarını değerlendirdi. Buna göre 2006 yılı için Ülke geneline bakıldığında İlçemizin Tahakkuk eden Verginin tahsilatı konusunda % 87.28 gibi bir oran ile iyi bir noktada bulunduğunu ifade etti.

 

Yine Vergi Dairesi Müdürlüğü kayıtlarında 3604 adet Mükellef Kaydı ve 11.200 adet de MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) kaydı olduğunu ifade ettiler.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Habib ESEL yaptığı kısa değerlendirmesinde; İşlerin ne yazık ki iyiye gitmediğini ifade etti. Bu kanaatinin de Merkez Bankası tarafından hazırlanan İl Bazındaki Protesto edilen senetlerin istatistiklerinden görüldüğünü.., yine İlçemiz Bozüyük için de geçen yıl ile karşılaştırıldığında bu yılın ilk ayında Protesto edilen senetlerde % 50 oranında bir artış olduğunu dile getirdi. 

 

Meclis Başkanı Osman TEKELİ her geçen gün artan Vergi yükü ve takipler konusunda kayıt altındaki Mükelleflerin çok sıkıştırıldığını,bunun yanı sıra da  “Fiyatlarımıza KDV Dahildir.., Bu İş Yerinde Asgari Ücret Uygulanmaktadır” gibi çok uzun yıllardan bu yana süre gelen uygulamaların dahi gereksiz yere çok sıkı bir şekilde takip edildiğini ifade etti.

 

Meclis Başkanı TEKELİ Tacir ve Sanayicin üzerine bazen “Vurun Abalıya” mantığı ile gidildiğini belirterek el altından Mükelleflere Matrah Artırımı telkinlerinin yapıldığını bu uygulamanın kısa vadede belki kazanç getirebileceğini fakat uzun vadede bunun daha da artan oranda kayıt dışılığı ve Vergi Kaybını getireceğini söyledi.  

 

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan TUNÇ Vergi takibinin daha etkin yapılması, seyyar ve götürü usul iş ve ticaret yapan iş yerlerinin denetimlerinin daha da arttırılması, denetimsizliğin belli mekanlarda iş yapan Tacir ve Esnaf arasında haksız rekabet doğurduğunu   belirttiler.

 

Vergi Dairesi Müdürü Abdülhalık SEVİNÇER ise Ülke çapında 29 il de  Gelir İdaresi Başkanlıklarının oluşturulduğunu, Bilgisayar Teknolojisi ve on line takip ile Vergi kaçak ve kaybının her geçen gün daha da aza indirilmeye başlandığını, fakat yine de Vatandaşımızda topluca bir vergi bilinci oluşturulmasının gereğine değindiler.

 

SEVİNÇER Vatandaşların Vergi Borçlarına karşılık Muhakkak Mal Bildiriminde bulunmalarını hiç mal varlıkları olmasa dahi sıfır mal beyanında bulunmanın dahi Hapis ezası gibi kötü sonuçların doğmasını engelleyeceğini belirtti.

 

 Aynı zamanda Bozüyük Vergi Dairesinde Vergi Borçlarının kısmi tahsilatının da  yapılabildiğini belirten SEVİNÇER “Vatandaşımız cebindeki 1 YTL sini dahi getirip Vergi Borcundan indirme şansına sahiptir.” dedi.

 

Habib ESEL: Sanayicilerin yüksek girdi maliyetleri ile yeterince bunaldıklarını bir de bunun üzerine binen İstihdam Maliyetleri ve Kur Politikalarının Sanayicileri her geçen gün daha da zor duruma soktuğunu ifade etti. ESEL İhracat Potansiyeli bulunan İşletmelere en kısa zamanda bazı Vergi Avantajları sağlanmasının gerekli olduğuna dikkat çekti.

 

Vergi Dairesi Müdürü Sn: SEVİNÇER günün anısına Odamıza “Vergi Kanunlarında Yapılan Son Düzenlemeleri” içeren bir Dosya takdim ettiler. Bu ziyaret anısına da Sn: SEVİNÇER’e Odamız adına Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanlarınca bir adet Osmanlı Arması hediye edildi.

 

 

20 ŞUBAT 2007 SALI

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI.

  • VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç