Haber Arşivi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Ali COŞKUN Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu.

  • 22.01.2007
  • bozuyuktso

T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanı Sn: Ali COŞKUN ’u, Bilecik Valisi Sn: Musa ÇOLAK, Bilecik Milletvekilleri Fahrettin POYRAZ ve Yaşar TÜZÜN, Bozüyük Kaymakamı Mehmet Ali ÖZYİĞİT, Bilecik Belediye Başkanı Selim YAĞCI, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet BERBEROĞLU, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Habib ESEL , Meclis Başkanı Osman TEKELİ, Meclis Üyeleri ve kurum amirleri karşıladı.

 

           Oda Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL yaptığı açış konuşmasında Bakan ve Protokol Mensupları ile Misafirlere hoş geldiniz dedikten sonra, Odamız, BORSAB Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi konusunda mevcut durum hakkında bilgiler verdi.

 

            Yönetim Kurulu Başkanı Esel konuşmasının devamında Odamız tarafından yürütülmesi planlanan Yükleme Rampası konusunda Sanayi ve Ticaret Bakanı Sn: Ali COŞKUN’a slayt gösterisi eşliğinde İlçemizdeki mevcut rampanın durumu, yaşanılan sıkıntılar ve BORSAB arazisi üzerinde Odamız girişimleri ile yeniden tesis edilmesi planlanan proje hakkında detay bilgiler sundular.

 

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL yaptığı konuşmasında ..,”

 

            ODAMIZ

            Odamızın 05 Aralık 1994 tarihinde kurulduğunu ifade ederek , Odamızın 624 üyemize hizmet vermektedir. Üyelerimizin dağılımı toplam 9 ayrı meslek gurubu üzerinden yapılmaktadır. Yine bu dağılım içerisinde 258 adet  şahıs kuruluşu, 249 adet limited şirket, 88 adet anonim şirket, 27 adet kooperatif, 2 adet kolektif şirket kaydımız mevcuttur. Toplamda 50 adet irili ufaklı sanayi kuruluşu faaliyet göstermektedir.

            ÜRETTİKLERİMİZ

            Bozüyük bir seramik kentidir. Fakat ne kadar sanayi kenti olsa da diğer sektörlerimizden de bir çok sanayi kuruluşumuz bulunmaktadır. Bu gün ilçemizde süngerden radyatöre, kablo imalatlarından ipliğe, doğalgaz elektrik üretiminden ağır makine parça ve kalıpları üretimine, alçı ve blok imalatından sıhhi tesisat üretimine kadar geniş bir ürün yelpazesi mevcuttur. 

            İHRACATIMIZ

            Bu sanayi kuruluşlarımız ürünlerini dünyanın dört bir yerine ihraç etmektedirler. Bahsettiğim bu sanayi kuruluşlarımız da üretilen ürünlerin yaklaşık 800 milyon dolarlık kısmı ihraç edilmektedir. İlçemizin toplam ihracatına 2006 yılında 85 milyar dolar olarak görecek olursak ülkemiz ihracatının yaklaşık %1 ini ilçemizde üretmekteyiz. Bununla ilçemiz adına gurur duyuyoruz.

            BORSAB

            İlçemizde bulunan sanayi kuruluşlarının yanı sıra yeni yatırım yapacak sanayicilerimiz için BORSAB adı altında bir organize sanayi bölgemiz mevcuttur. Organize sanayi bölgesinde toplam alanımız 5.235.345 m2, sanayi parseli alanımız 3.562.535 m2 olup şu ana kadar satılan alanımız 1.439.941 m2 dir. Şu anda da satışa hazır 2.122.594 m2 alanımız mevcuttur. Organize sanayi bölgemiz içerisinde toplam 93 adet sanayi parseli mevcuttur. Bu Parseller içerisinde 31 adedi 28 yatırımcı firmamıza satılmıştır.

            TEŞVİKLER

            Ülkemizdeki teşvik uygulamaları her ne kadar sektörel bazda uygulanması konusunda ısrar ediyor olsak ta bu halen uygulanmamaktadır. Ne yazık ki ilçemiz teşvik kapsamına alınan iller arasında kalmaktadır. Bizlerde bu dez avantajı sanayicilerimizin lehine çevirmek amacı ile organize sanayi bölgemizdeki arsalarımızın metrekaresini 1.10 YTL gibi sembolik bir rakamla satışa sunmaktayız.

             Organize sanayi bölgemizde yatırımı tamamlanan dört firmamız mevcuttur. Yatırımı devam eden firma sayımız 4, yatırım aşamasında olan firma sayımız ise 5 adettir. OSB mevcut durumuna bakılacak olursa ilk etap ihale edilen yollarımız tamamlanmıştır. Elektrik alt yapısı 1. etap tamamlanmış, 2. etap hat ihalesi yapılmıştır. Sanayi ve alt yapı projelerimiz onaylanmıştır. Su ve doğalgaz çalışmalarımız devam etmektedir.

            YÜKLEME RAMPASI

            Odamız adına yürütmeyi planladığımız projelerimiz ise, ilçemizde Devlet Demir Yolları arazisi içerisinde bulunan konteynır yükleme ve boşaltma tesisimiz mevcuttur.

            Mevcut konteynır yükleme merkezini kullanarak sanayi kuruluşlarımız mamullerini bu merkeze gönderirken ilçe trafiğini kullanmaktadır. Bu durum şehrimizin yoğun trafiğini daha da arttırdığı gibi, şehir içi trafiğinde vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye düşürmektedir. Şehrin tam merkezinde bulunan bu tesisin yükleme koşulları, mevcut tren yolu üzerindeki yüksek gerilim hattı ve yerin dar olması nedeniyle güvensiz bir ortam oluşturmaktadır. Alanın çok dar olması ve genişleme imkanının da bulunmaması nedeniyle tesis sanayicilerimizin ihtiyaçlarına karşılık verememektedir.

            Bu konuda ki çözüm önerimiz, Modern, ulaşımı kolay ve gelecek yıllardaki ihtiyaçlara cevap verebilecek bir konteynır yükleme ve boşaltma tesisini organize sanayi bölgesi içerisinde, istasyon ve alt yapısını kullanarak tesis edilmesidir. Bu tesis ilçemizdeki sanayi kuruluşlarına vereceği hizmetin yanı sıra çevremizdeki sanayi kuruluşlarına da büyük fayda sağlayacaktır.

            Şu anda ilçemizdeki sanayi kuruluşlarının yıllık 1 300 000 ton civarında bir taşıma kapasitesi mevcuttur. 400 km lik bir güzergah göz önüne alınarak Kara Yolları ile yapılan bu nakliyenin demir yollarına aktarılması konusunda taşıma maliyetlerinde %100 e varan bir avantaj elde etmiş olacağız. Kara yolu ile ton başına 25 YTL civarında olan nakliye bedeli Demir yollarında 11 YTL civarında gerçekleşmektedir. Bu da kabaca bir rakamla sanayicilerimize ve ülke ekonomimize yılda 16 250 000 YTL lik bir avantaj sağlayacaktır.

           Yükleme hattımız bu olumsuzluklar nedeniyle kapasitesinin sadece 200 000 tonu demir yolu ile karşılanabiliyor. Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası olarak çevre yerleşimlere de hizmet verebilecek, ihtiyaca cevap verebilen projesi hazır olan Modern Konteynır yükleme boşaltma tesisi tamamen kendi imkanlarımız ile tesis etmeyi amaçlıyoruz.

           Bu proje ile Organize sanayi bölgemizde 4 hatlık yıllık 2 milyon ton kapasiteli yükleme ve boşaltma tesisimizi Bozüyük’e kazandırmak istiyoruz. Devletimizden beklentimiz alt yapısı hazır olan 6 kmlik demir yolu hattı ve sinyalizasyon sisteminin yapılması ve rayların döşenmesidir” şeklinde konuştu.

 

            Sanayi ve Ticaret Bakanı Sn: Ali COŞKUN ise cevap konuşmalarında ..,“ İnşallah bu yıl 6 km lik demir yolu sinyalizasyonu ile beraber modern bir şekilde yapılacak ve sizin kurmayı planladığınız o güzel projeyi böylece demir yolları şebekesine bağlamış olacağız. Dedi.

            Sayın Bakan sözlerine “ Yarın yıllardır gündemde olan ve yılan hikayesine dönen Bolu Tünelini bitiriyoruz ve bir bölümünü açıyoruz. Bu nedenle yapmış olduğumuz toplantı sonucunda Sayın Başbakanımıza Bozüyük’te ve Bilecik’te olacağımızı bildirmiştim. Sayım Başbakanımızın sizlere selamını getirdim. Bozüyük’te olduğum için ayrı bir memnuniyet ve heyecan içerisindeyim.

            Ömrümün 40 yılı sanayi içinde geçti. Bozüyük ve Bilecik tarihi yapısı, her karış toprağının şehit kanlarıyla sulanmış ve Cihan Devletinin kuruluşunda büyük önem taşıyan topraklarımızdır. Hem bu yönden hem de sanayici olarak Türkiye’nin en yoğun sanayisinin kurulmasın olanak sağlanmış bir ilçedeyiz. Sanayinin yoğun olduğu bir bölgede bulunmaktan ayrı bir haz alıyorum.

             Ne yazık ki sanayinin hızlı ilerlemesi kısa zamanda beraberinde çarpık yapılaşmayı getiriyor. Sanayi bölgelerinin birinci amacı çarpık yapılanmayı ve çevre kirliliğini önlemek ve sanayi yi çevreyi kirleten değil hep istihdam sağlayan, ihracat ile döviz sağlayan, milli ekonomiye katkıda bulunan ve çevreyi de kirletmeyen bir yapıya kavuşturmak için organize sanayi bölgelerine çok önem veriyoruz.

            Organize sanayi bölgenizin faaliyete açılması çok güzel bir olaydır. Biz Bakanlık olarak her türlü desteğe hazırız. Bizimle paylaştığınız proje hakikaten olması gereken bir proje. Emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

            Konuşmaların ardından Odamız adına Oda Meclisi Başkanımız Sn: Osman TEKELİ ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sn: Habib ESEL Sanayi Bakanımıza taleplerimizi içeren bir dosya ile yine günün anısına bir plaket ve hediye verdiler. 

 

                                                                     22 OCAK 2007

                                                                          BOZÜYÜK

                                                            TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • Sanayi ve Ticaret Bakanı   Sayın Ali COŞKUN   Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç