Haber Arşivi

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI 2008 YILI BÖLGEMİZİN 5 ÖNEMLİ SORUNU VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ

  • 30.10.2008
  • bozuyuktso

“Milletvekillerimiz, İlçemiz Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Oda Meclisi Üyelerimizin görüşlerine başvurarak Yapılmıştır.”

 

1-BOZÜYÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KONTEYNER HATTI 

 

Halen İlçemizde üretim yapan Sanayi Kuruluşlarının ağırlıklı olarak Mamul ve Hammaddelerinin ihracı ithali ve nakliyesi işlemlerinde kullanılan Konteynır Hattımız Şehrimizin içerisinde kalmış olup, dar bir alan üzerinde kurulu bulunması sebebi ile ihtiyaca cevap verememektedir.

İlçemizdeki Sanayi Kuruluşlarının Yıllık yaklaşık 1.300.000 ton civarında bir taşıma talebi vardır. Halen bu talebin yaklaşık 200.000. tonluk kısmı demiryolu ile gerçekleştirilmektedir.

Bu projenin 4 km lik bir hat ilavesiyle Revize edilerek Organize sanayi Bölgemiz ile birleştirilmesini arzu ediyoruz. 

Hattın tamamlanarak Organize Sanayi Bölgemize getirilmesi halinde Organize Sanayi Bölgesi içerindeki yıllık 2.000.000. ton kapasiteli bir Konteynır Yükleme ve Boşaltma Tesisini İlçemize ve Bölgemize  kazandırılmasını arzu ediyoruz.

Karayolu ve Demiryolu taşımacılığı arasındaki % 100 e varan maliyet farkları ve bölgemizin taşıma potansiyeli de dikkate alındığında kısa ve orta vadede bu Projemiz ile Ülkemiz Ekonomisine yaklaşık 17.000.000. YTL lik bir avantaj sağlanacaktır.

2– SEKTÖREL TEŞVİKLER VE SERAMİK SEKTÖRÜNÜN DESTEKLENMESİ

            İlçemiz Bozüyük, Mevcut durumda Ülkemiz Seramik ve Vitrifiye Üretim Kapasitesinin yaklaşık % 50 sini gerçekleştirmektedir. 

Coğrafi konum olarak Düzce, Kütahya, Afyon gibi Teşvik kapsamına alınmış iller arasında adeta sıkışmış durumdayız.

Bu durum bölgemiz için çok büyük olumsuzluklar içermekte serbest piyasa koşullarında yatırımcılarımız, İşletmelerimiz haksız rekabet koşulları altında bırakılarak adeta cezalandırılmış duruma düşmektedirler.

Bölgemizdeki Seramik, Karo ve Vitrifiye Sektörlerimizin mevcut durumları ve ekonomimize katkıları da göz önünde bulundurularak , daha önce de belli vesileler ile dile getirmiş olduğumuz gibi bu iş kollarının Sektörel Teşvikler kapsamında değerlendirilmesini önemle talep etmekteyiz. 

3-ULAŞIM SORUNLARI VE MEVCUT PROJELER

 

-          HIZLI TREN PROJESİ 

 

            Ankara-İstanbul arasındaki  Hızlı Tren Projesi  çalışmalarını yakından takip ediyoruz.

 

            Mevcut durumda İlçemizde bulunan Demiryolu Hattı İlçemizin içinden geçmekte ve ilçemizi ikiye bölmektedir. Bu durum halen Şehir içi trafikte büyük sorunlar yaşanmasına sebep olmaktadır.

 

            Kaldı ki Hızlı Tren Projesinin de aynı hatta paralel olarak düşünülmesi ve hayata geçirilmesi halinde sorun tamamen içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

           

Bu olumsuzluklar göz önüne alındığında adı geçen projenin komşu İlimiz Eskişehir’de düşünüldüğü gibi, İlçemizde de, yeraltından geçmesinin yararlı olacağını düşünmekteyiz.

 

            BOZÜYÜK ÇEVRE YOLU - BOZÜYÜK – MEKECE– BURSA BAĞLANTI YOLLARI      

           

İstanbul Antalya-İstanbul-Eskişehir, Bursa-Eskişehir-Ankara, Bilecik-Eskişehir İlleri bağlantılı, çevre yolunun yapım çalışmaları 14.09.2003 günü Başbakanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN’IN katılımıyla başlatılmıştır.

 

2008 yılı Temmuz ayı içerisinde Trafiğe açılan Çevre yolunun altyapı eksiklerinin bir an önce giderilmesi .., yine çevre yolunun Eskişehir ve Bursa İstikametlerindeki kavşakların en kısa zamanda tamamlanması Trafikteki Can ve Mal güvenliği ve yine bölgedeki sanayi kuruluşlarının hammadde ve mamul ürünlerinin güvenilir ve problemsiz bir şekilde naklinde büyük önem ve aciliyet arz etmektedir.

 

Yine Bozüyük – Mekece, Bozüyük Bursa arasında son günlerde yürütülen çok yoğun yol çalışmalarını büyük bir heyecan ile takip ediyoruz. Adı geçen projelerin en kısa zamanda hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

 

-          BOZÜYÜK - GEMLİK DEMİRYOLU LİMAN BAĞLANTISI

 

Ülkemizin önde gelen büyük sanayi gruplarının (Koç, Eczacıbaşı, Toprak, vb.) fabrikalarının bulunduğu İlçemiz, yıllık yaklaşık 800 Milyon Dolar civarında bir İhracat Potansiyeline sahiptir.

 

Böyle bir İhracat potansiyeli bulunan İlçemizdeki sanayi kuruluşlarımızın ürünlerinin ihracat ve ithalatında kullanılmak üzere İlçemizdeki Demiryolu hattının Gemlik ile birleştirilerek Liman bağlantısının sağlanması halinde Sanayicilerimize maliyet avantajı sağlayacağı gibi Ülkemiz ekonomisine de büyük bir katkı sağlayacağını düşünmekteyiz. 

4- EĞİTİME YÖNELİK TALEPLERİMİZ

 

2008 yılı içerisinde Resmi Açılışı yapılmış olan Bilecik Üniversitesi oluşumunu çok büyük bir memnuniyet ve heyecan ile takip ediyoruz.

 

Buradan hareketle Sanayi Üniversite İşbirliklerinin tesis edilmesi Sanayiye Kalifiye Eğitilmiş Eleman yetiştirilmesi bağlamında da İlçemizde Bilecik Üniversitesi bünyesinde acilen en az bir Fakülte açılmasını talep etmekteyiz.

5- TARIMA VE HAYVANCILIĞA YÖNELİK TALEPLERİMİZ.

 

Bozüyük her ne kadar Ekonomik geleceğini Sanayi gelişim üzerine şekillendirmiş bir Sanayi Kenti olarak belirlemiş olsa da ..,

 

Dünyada ve dolayısı ile de Ülkemizde yaşanması olası Ekonomik Krizler ardından yaşanacak ve yaşanan İşsizlik sorunu gibi bir riski sürekli taşımaktadır. 

 

Buradan hareketle.., son dönemlerde bölgemizde (Karaağaç, Kandilli, Dodurga gibi) yerleşim yerlerinde KÖYDES Projesi çerçevesinde tarım ve hayvancılığa yönelik güzel projelerin yürütüldüğünü ilgi ve memnuniyet ile takip ediyoruz.

 

Kentimizde yaşanması sürekli olası İşsizlik gibi bir riskin de minimize edilmesi adına bundan sonra da bölgede (Cihangazi vb.) gibi yörelerde de tarım ve hayvancılığa yönelik projelerin daha da etkin bir şekilde uygulamaya alınmasını talep etmekteyiz.

                                               

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI

30 EKİM 2008

  • BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI 2008 YILI BÖLGEMİZİN 5 ÖNEMLİ SORUNU VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç