Haber Arşivi

TOBB VE HALKBANKASI İŞBİRLİĞİNDE ODA ÜYELERİMİZE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ PROGRAMI BAŞLADI.

  • 03.12.2008
  • bozuyuktso

 

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, reel sektörün desteklenmesi, uygun faiz ve limitlerle kredi kullanımının yaygınlaştırılması ve riskin tabana yayılması ilkesine uygun olarak, gerek sanayi üretimindeki payları ve gerek ise milli gelire katkıları bakımından ülke ekonomisinde önemli yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) ile ticari nitelikli firmaların içinde bulunduğu finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak ve kredi olarak kullandırılmak üzere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. ile Kredi Anlaşması imzalanmıştır.

                Bu Kredi Anlaşması ile hedef kitlesi KOBİ'ler ile Ticari Nitelikli Firmalara Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından aşağıda belirtilen şartlarda kredi kullandırılacaktır.

a) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce Türkiye Halk Bankası A.Ş.'ne 100 Milyon YTL mevduat kaynağı aktarılacak ve geri dönüşlerle birlikte kaynak söz konusu bankada 8 ay boyunca kredi olarak kullandırılacaktır.

b) Türkiye Halk Bankası A.Ş.'de, TOBB'nin aktaracağı kaynak tutarına ilave olarak 800 Milyon YTL nakit ve gayrinakdi kredi ile ayrıca 400 Milyon ABD Doları tutarında Banka kaynaklı ihracat kredisi için fon ayrılacaktır. Türkiye Halk Bankası A.Ş. ile imzalanacak bu Kredi Anlaşması sonucunda, yaklaşık olarak 1 Milyar 500 Milyon YTL tutarındaki kredi hacmi reel sektörün hizmetine sunulmuş olacaktır.

c) Bu kredilerden, TOBB'nce aktarılarak İmalatçı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) ile Ticari Nitelikli Firmalara kullandırılacak nakit kredilere %14,40 faiz ile ayrıca %1,50 Banka tarafından komisyon uygulanacak, Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından tahsis edilecek nakdi kredilere ise uygulanmakta olan faiz oranından %02 (aylık faiz %2.45-%02=%2,25) indirim uygulanacaktır.

d) TOBB kaynağından kullandırılacak nakit kredilerde, her bir firmaya asgari 20 Bin, azami 50 Bin YTL kredi kullandırılabilecektir. Ancak kredilendirme en az talepten başlayarak karşılanacaktır.

e) TOBB Kaynağından kullandırılacak nakit kredilerde, asgari vade 3 ay, azami vade ise 12 ay olacaktır.

f) Kredilendirmede tüm risk ve teminatlandırma Türkiye Halk Bankası'na ait olacak, kredi değerlendirme sürecinde TOBB kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecektir. Ancak, üyelerimizin kredi başvuru sırasında, söz konusu bankanın talep edeceği kredi evraklarının yanı sıra, Odamızca onaylı "TOBB - HALKBANK İŞBİRLİĞİ İLE DESTEK KREDİSİ İÇİN KREDİ TALEBİ BEYAN BELGESİ" de istenecektir.

                  Üyelerimizin bilgilerine önemle duyurulur.

           

 

 

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI

03 ARALIK 2008

  • TOBB VE HALKBANKASI İŞBİRLİĞİNDE ODA ÜYELERİMİZE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ PROGRAMI BAŞLADI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç