Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO DAN KOBİ’LERİN SORUNLARI TOPLANTISI

  • 09.03.2009
  • bozuyuktso

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Organizasyonunda gerçekleştirilen toplantıya KOBİ Niteliğindeki Oda Üyesi Firma Temsilcileri ile Odamız Yöneticileri katıldılar.

 

            Oda Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL’in açış konuşması ile başlanan toplantıda  İlk olarak 1 Kasım 2009 Tarihinde açılışı TOBB Başkanı Sn: Rifat HİSARCIKLIOĞLU tarafından yapılan Eskişehir ABİGEM (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) Uzmanları Sn: Baver ALYAKUT ile Sn: Mehmet ÇELEBİOĞLU  Merkezin Kuruluş Amacı ve Faaliyetleri hakkında bir sunum ile katılımcılara bilgi aktardılar.

 

            Toplantının devamında KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Eskişehir İşletme Geliştirme Merkez Müdürü Sn: Cemil BAHÇE “KOSGEB” hakkında kısa bilgiler verdikten sonra KOSGEB Desteklerinden faydalanmak isteyen firmaların bir an önce KOSGEB Veri tabanında yer almaları gerektiğini ifade ettiler..,

 

Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı ESEL Oda Üyesi KOBİ’lerin KOSGEB Veri Tabanına kayıt olmaları sırasında Bozüyük Ticaret Ve Sanayi Odasından da bire bir destek ve yardım alabileceklerini ifade etti.

 

BAHÇE Konuşmasının devamında KOSGEB için yeni bir taslak yasa üzerinde çalışıldığını onay aşamasına gelindiğini bu yasanın da yürürlüğe girmesi ile birlikte KOSGEB hedef kitlesinin çok daha genişleyeceği KOBİ niteliğinde olup da Hizmet ve Ticaret ile Uğraşan İşletmelerin de KOSGEB desteklerinden yararlanabilecekleri bilgisini verdi.

 

Toplantıya katılan Bozüyük TSO Üyesi KOBİ’lerin temsilcileri ise, Dış Ticaret ve İhracat Konulu eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesini , Firmaların Pazar Araştırma Faaliyetlerine Destek verilmesini , Sektörel ortak projeler üzerinde çalışmalar yapılmasını, Üyeler arası İşbirliği ve çalışmalarında güçbirliğine gidilmesinin gerekleri üzerinde duruldu.

 

Yine Bozüyük TSO Üyesi KOBİ temsilcileri piyasaların canlanabilmesi adına çalışmalar yapılması gerektiğini, bu anlamda alışverişin teşvik edilmesi gerektiğini, yine küçük yatırımcılar için Organize Sanayi Bölgesi gibi oluşumlar içerisinde daha küçük metrekareler üzerinden alanların tahsis edilmesinin gerektiğini ifade ettiler.

 

ESEL Toplantının sonunda KOBİ’lerin Makine ve Teçhizat alımında Finansman Destekleri,  Pazar araştırması, Ar – Ge- İhracat, Danışmanlık , Tanıtım ve benzeri faaliyetlerinde KOSGEB’den ve yine muhtelif eğitim programları ve Ortaklaşa yürütülecek Projeler ile ilgili olarak da Eskişehir ABİGEM den faydalanabileceklerini bildirdi.

 

Toplantının sonunda ESEL, buna benzer eğitim ve destek faaliyetleri konusunda Bozüyük TSO nun önümüzdeki günlerde de çalışmalarını sürdüreceğini, bu nedenle Oda Üyelerinin bu tip Oda Organizasyonlarına iştirak etmelerinin önemini özellikle vurguladı.

09/03/2009

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TSO DAN  KOBİ’LERİN SORUNLARI TOPLANTISI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç