YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI KARARI ÇIKTI..,

• 16.07.2009
Bir süredir Kamuoyunun gündeminde olan Teşvik Yasası olarak da anılan Yatırımlarda Devlet Yardımları hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı 16 Temmuz 2009 tarihli (Bugünkü) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu Kararın amacı, Kalkınma Planları ve Yıllık Programlarda öngörülen hedefler ile uluslararası anlaşmalara uygun olarak, tasarrufları katma değeri yüksek yatırımlara yönlendirmek, üretimi ve istihdamı artırmak, yatırım eğiliminin devamlılığını ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak, uluslararası rekabet gücünü artıracak teknoloji ve araştırma-geliştirme içeriği yüksek büyük ölçekli yatırımları özendirmek, doğrudan yabancı yatırımları artırmak, bölgesel gelişmişlik farklılıklarını gidermek, çevre korumaya yönelik yatırımlar ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek olarak özetlenmektedir.

16 Temmuz 2009 Tarih ve 27290 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararına

16.07.2009

• YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI  KARARI ÇIKTI..,