Haber Arşivi

BAŞBAKAN SN:RECEP TAYYİP ERDOĞAN YENİ TEŞVİK PAKETİNİ AÇIKLADI.

  • 04.06.2009
  • bozuyuktso
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'Yatırımlarda Devlet Yardımları, Aktif İşgücü Programlarının Güçlendirilmesi ve Kredi Garanti Desteği' paketini 4 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirdiği Basın Toplantısı ile Kamuoyuna açıkladı.

Buna göre Kurumlar veya Gelir Vergisi indirimi içeren paket, yeni istihdama yönelik SSK primi işveren hissesinin belirli bir süre Hazine tarafından karşılanmasını da öngörüyor.

Ayrıca az gelişmiş bölgelerde yatırım için kullanılacak kredilerin faizinin bir bölümünü devlet karşılayacak. Bölgesel, sektörel ve büyük proje bazında belirlenen ilkeler çerçevesinde yatırımlara yatırım yeri tahsis edilecek. Makine teçhizat alımlarında KDV istisnası ile gümrük vergisi muafiyeti sağlanacak.

Yeni Teşvik Paketini  TOBB, TÜSİAD, MUSİAD, TİM, YASED ve TİSK ile birlikte hazırladıklarını kaydeden Başbakan, yeni teşvik sistemi ile Türkiye'nin rekabet gücünü artıracağını, üretim potansiyelini yükselteceğini ifade etti. Kalıcı istihdam alanları oluşturacak ve bölgesel gelişmişlik farklarını en aza indirecek olan teşvikin 'Büyük Proje Yatırımları, Bölgesel ve Sektörel Teşvik Sistemi ve Genel Teşvik Sistemi' olmak üzere üç gruba ayrıldığını belirtti. Paket içerisinde Büyük Proje yatırımları için 12 sektör belirlediklerini ifade eden Erdoğan, kimyasal madde ve ürünleri imalatı, transit boru hattıyla taşımacılık hizmetleri, motorlu kara taşıtları imalatı sektörlerinin destekleneceğini vurguladı. Kara taşımacılığında en az 250 milyon TL tutarındaki yatırım projelerine destek verileceğini aktaran Başbakan, demiryolu taşımacılığına ve liman hizmet yatırımlarına büyük yatırım projeleri kapsamında teşvik verileceğini aktardı. Başbakan diğer sektörleri de sıraladığı konuşmasında "Elektronik Sanayi, Sağlık sektöründe ilaç ve tıbbi aletler yatırımları, hava araçları imalatı ile belirli büyüklükteki makine imalatı yatırımları ve madencilik sektörü yatırımlarını da büyük yatırım projeleri kapsamına dahil ettiklerini belirtti.

Başbakan tarafından yapılan bu açıklama sonrasında İlçemizin ve Bilecik İlimizin Birinci bölge İller sınıfına dahil edildiğini ve yine aşağıda verilen tablodaki sektör ve bölgeler dahilinde teşvik kapsamına alındığını görüyoruz.

Başbakanın konuya ilişkin basın toplantısı sunumunu ve yine Bölgesel ve Sektörel Teşviklerin dağılımlarını aşağıdaki tablolardan takip edebilirsiniz.

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI BAŞBAKANLIK SUNUMU

BÖLGESEL TEŞVİKLERDEN YARARLANACAK SEKTÖRLER

 

28.05.2009

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BAŞBAKAN SN:RECEP TAYYİP ERDOĞAN YENİ TEŞVİK PAKETİNİ AÇIKLADI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç