Haber Arşivi

BİLECİK ODALARI YENİ TEŞVİK PAKETİNİ MASAYA YATIRDI

  • 10.06.2009
  • bozuyuktso

Yeni Teşvik Sisteminin İlimiz açısından değerlendirilmesi amacıyla 10.06.2009 Çarşamba günü Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde bir İstişare Toplantısı düzenlendi. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası, Bilecik 1.Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Bilecik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) tarafından tertiplenen istişare toplantısına Bilecik Merkez, İlçeler ve Belde Belediye Başkanları, Bilecik ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Mimarlar ve Mühendisler Odası, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Eczacılar Odası, Tüm Organize Sanayi Bölgeleri temsilcileri ile Sendikacılar, Sanayiciler ve Yerel Basın temsilcileri katıldı.

 

İlimizin geleceği açısından önemli olduğu belirtilen yeni teşvik sisteminin ilimiz açısından değerlendirildiği sözkonusu istişare toplantısında: “81 ilin sosyo-ekonomik açıdan 4 bölgeye ayrılması ve Kütahya ile aynı şartlara sahip olan ilimizin Avrupa Birliği (AB) tarafından da kullanılan istatistiki bölge verileri sınıflandırması çerçevesinde 1.Bölgede yer alması sonucu özellikle aynı sektörde faaliyet gösteren porselen ve seramikçilerimiz için haksız rekabet ortamının süreceğine dikkat çekildi. Bilecik’e yatırım yapacak bir firmanın %10 kurumlar vergisi ödeyecekken aynı şartlara sahip Kütahya’ya yatırım yapacak bir firmanın %4 kurumlar vergisi ödeyecek olması rasyonel ortamda ilimize yeni yatırım yapılmayacağının bir göstergesi olarak değerlendirildi. Ayrıca 5 yıllık faiz desteğinin sadece 3 ve 4’üncü bölgelere verilecek olması, bu bölgelerde yatırım yapanların kullandıkları Türk Lirası kredi faizinin üçüncü bölgede 3 puanının, dördüncü bölgede ise 5 puanının Hazine tarafından karşılanacak olması da aynı hinterland içerisinde yer alan Kütahya, Uşak, Afyon gibi illerin yanında Bilecik’in özellikle mermer ve seramik yatırımları açısında tercih edilmeyeceği bir il konumunda olacağı ifade edildi.”

 

Toplantı sonunda İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası, Bilecik 1.Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Bilecik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) ve çeşitli sanayi kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir liste oluşturuldu. Bu listede yer alan temsilciler yapacakları hazırlık sonrası son teşvik yasası ile iligi görüşmelerde bulunmak üzere çok yakında Ankara’ya giderek Milletvekillerimizle bir araya gelerek, Sanayi Bakanı ile Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ve Başbakan’a ilimizin teşvik konusundaki sıkıntılarını aktaracaklar.

 

(İş bu haber metni Bilecik TSO İnternet Sayfalarından alınmıştır. )

 

 

10.06.2009

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BİLECİK ODALARI YENİ TEŞVİK PAKETİNİ MASAYA YATIRDI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç