OSB UYGULAMA YÖNETMELİĞİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

• 01.09.2009

Organize Sanayi Bölgelerini düzenleyen 4562 sayılı OSB Kanunu’nda 10.11.2008 tarihinde yapılan değişikliğin ardından, OSB Uygulama Yönetmeliği 22.08.2009 tarih ve 27327 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylelikle 1 Nisan 2002 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliği de yürürlükten kaldırılmış oldu. Söz konusu kanun değişikliği ve yeni yayımlanan OSB Uygulama Yönetmeliği ile gelen başlıca çarpıcı değişiklikler; onaylı sınır ve kiracı kavramı, müteşebbis heyet ve genel kurul maddelerinin birlikte işlenmesi, hizmet ve destek alanları ile ortak alanların belirlenmesi, hizmet alımının düzenlenmesi, OSB’ler arası dayanışma ve ortak projelerde işbirliği ile kümelenme çalışmaları olarak sıralanabilir.

01/09/2009

• OSB UYGULAMA YÖNETMELİĞİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ