Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO YÖNETİCİLERİ TMSF BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

  • 09.10.2009
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri 09 Ekim 2009 Cuma günü “TMSF” Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Sn: Ahmet ERTÜRK’ü  makamında ziyaret ettiler.

 

Bozüyük TSO ‘nun talebi üzerine gerçekleşen görüşmeye Oda adına Meclis Başkanı Osman TEKELİ, Yönetim Kurulu Başkanı Habib ESEL, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin ELMAS ve Oda Genel Sekreteri Bedri ÖZTÜRK katıldılar.

 

Ziyaretin ana gündem maddesini Oda Üyelerimizin ve İlçemiz Kamuoyunun da malumları olduğu üzere Toprak Grubu şirketlerinin son durumu oluşturdu.

 

Bu çerçevede yapılan görüşmeler sırasında geçtiğimiz günlerde TMSF tarafından Yönetimlerine el konulan Toprak Grubuna ait İlçemizdeki fabrikaların durumları,

 

Yine bu fabrikalardan alacağı bulunan çoğu Odamız Üyesi tedarikçi niteliğindeki firmaların ve çalışanların durumları detayları ile ele alındı.

 

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmeler sırasında TMSF Başkanı Sn: ERTÜRK TMSF adına Toprak Grubu yetkilileri ile yapılan tüm iyi niyetli girişimlere rağmen somut bir sonuca ulaşılamadığını, Toprak Grubuna ait Fabrikaların şu anda atıl durumda bulunmaları sebebi ile duyduğu üzüntü ve sıkıntıyı Oda Yöneticileri ile paylaşmıştır.

 

ERTÜRK konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmelerinde gruba ait şirketlere özel bir önem verdiklerini bir an önce sorunun çözülmesi yönünde alternatifler üzerinde çalıştıklarını ifade ettiler.

 

Firmaların her ne şekilde olursa olsun bir an önce üretime geçirilmesinin ve ilçe istihdamına açılmasının öncelikli hedefleri olduğunu belirten ERTÜRK, bu alternatifler arasında, adı geçen grup şirketlerinin TMSF tarafından işletmeye açılması, diğer şirketlere kiralanması veya hukuki problemlerin çözülmesi durumunda derhal satışlarının gerçekleştirilebileceğini ifade ettiler.

 

ERTÜRK değerlendirmelerinde tedarikçiler ve çalışanlar için en kısa zamanda bir blok nakit transferinin gerçekleştirilmesi konusunda çalışmalarının sürdüğünü ifade etmişlerdir.

 

Yine son olarak yukarıda belirtilen alternatiflerin değerlendirilmesi sırasında, en kısa zamanda İlçemizdeki Fabrikaları yerinde ziyaret etmeyi planladığını belirten ERTÜRK bu ziyareti sırasında Odamız Yöneticileri ile daha detaylı görüşme fırsatı bulacaklarını belirtmişlerdir.  

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

 

Saygılarımızla..,

 

              

 

09/10/2009

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TSO YÖNETİCİLERİ  TMSF BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç