Haber Arşivi

ŞEYH EDEBALI VE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARINA KATILDIK.

  • 19.10.2009
  • bozuyuktso

 

''Şeyh Edebalı ve Ahilik Haftası'' 19 Ekim 2009 Pazartesi günü yapılan açılış programında çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Bilecik Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Organizasyonun da gerçekleştirilen Program Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanlığı ile Bilecik ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin  Bilecik Valisi Sn: Musa ÇOLAK’ı ve Bilecik Belediye Başkanı Sn: SELİM YAĞCI’yı makamlarında ziyaretleri ile başladı.

 

     Ziyaretler sırasında Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Sn: Halit GÖLCAN  Bilecik Valisi  Sn: Musa Çolak'ı “Ahi Baba”  Belediye Başkanı Sn: Selim Yağcı'yı ise “Ahi Amca” olarak ilan ettiklerini söyledi.

 

     Ziyaretlerin devamında Atatürk Anıtı'na çelenk takdimleri yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın ardından törene katılanlar Bilecik Belediyesi Mehteran ekibinin marşları eşliğinde Şeyh Edebalı Türbesine doğru bir ahilik yürüyüşü gerçekleştirdiler.

 

     Yürüyüşün ardından Şeyh Edebalı Türbesi yanında tören programına başlandı.

 

     Yapılan konuşmalar sırasında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Gölcan, "Ahilik kültürünün köklerinin 13. asra dayandığını Ahilik kültür ve anlayışının esnafların ve meslek erbabının mesleklerini kaliteli, doğru, dürüst şekilde icra edilmesini hedeflediklerini”belirtti.

 

     Konuşmaların devamında Bilecik Belediye Başkanı Sn: Selim YAĞCI ise .., Milli ve manevi hasletlerimize her zaman sahip çıkarak,  daima  yaşatma duygu ve düşüncesi ile, Türk insanının kişiliğini, mesleğini, marifetlerini, mertlik ve cömertlik anlayışıyla bütünleştiren Ahilik kültürünün, asırlar boyu milli birlik, toplumsal dirlik ve düzenin güç kaynağı olduğunu belirterek, Bilecikli hemşerilerimin Ahilik Haftasını kutluyor  bu doğrultuda, birlik ve beraberliğimizin pekişmesini, kardeşlik ve dostlukların sağlamlaşmasını temenni ettiklerini ifade etmişlerdir.  

 

     Bilecik Valisi Musa ÇOLAK ise Ahilik ilkelerinin günümüzde de geçerliliğini korumakta olduğunu.., Ahiliğin tam yaşatıldığı dönemlerde, toplumda huzur ve barışın var olduğunu..,   bu anlayış ve felsefe ile Türk Milletinin idari, askeri ve ekonomik manada dünyanın en güçlü devleti haline geldiğini belirtmiştir.

 

     Bilecik Valisi Sn: Musa ÇOLAK konuşmasının devamında  Şeyh Edebalinin, Osmanlı Devletinin siyasi, idari ve hukuki düzenin temellerini atarak, ahiliğin temel kurallarını uygulamış ve Kayı aşiretinin yerleşik düzene gelmesinde rol oynamış olduğunu söyledi.  

 

     Daha sonra, Bilecik'te yılın ahisi seçilen saat tamircisi İsmail Terzi'ye şed kuşatıldı.
Vali Çolak Terzi'ye altın hediye etti. Vali ve Belediye Başkanı körük başında demir dövdüler yine bu arada Çıraklık ve Mesleki Eğitim Merkezi Mezunlarına belgeleri verildi.

 

     Programın devamında Organizasyonda emeği geçenlere Plaket  takdimlerine geçildi.., Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası adına düzenlenen Plaketi Meclis Başkanı Sn: Osman TEKELİ aldı.

Yine son olarak kutlamalar kapsamında Mevlit Okutuldu ve Misafirlere “Ahi  Pilavı” ikram edildi.  20/10/2009

 

19/10/2009

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • ŞEYH EDEBALI VE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARINA KATILDIK.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç