Haber Arşivi

MERKEZ BANKASI BAŞKANI SN:DURMUŞ YILMAZ’IN PARA POLİTİKALARI KONFERANSINA KATILDIK.

  • 20.10.2009
  • bozuyuktso

 

Dünya Gazetesi ve Eskişehir Sanayi Odası Organizasyonu ile 20 Ekim 2009 tarihinde Anemon Otelde gerçekleştirilen Para Politikaları konulu konferansa Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Meclis Başkanı Osman TEKELİ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin ELMAS ve Oda Genel Sekreteri Bedri ÖZTÜRK  katıldı.

      Konferansın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş M. Özaydemir; “Dünya ekonomisinin kritik bir dönemden geçtiği bir zamanda yapılan bu önemli toplantıların sonucunda, küresel bazda ekonomik yapıların tekrar organize edileceği ve köklü reformların yapılacağı konusunda etkin bir irade beyanı da ortaya konmuştur” dedi.

     Alınan bu ekonomik kararların sonuçlarının sanayimize, ekonominin diğer kurumlarına ve halkımıza neler getireceğini, önümüzdeki dönemde bizleri nelerin beklemekte olduğu konusunda, Sayın Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın bizleri aydınlatacağına inandığını söyleyen Başkan Özaydemir sözlerine şu sözlerle devam etti.

    Hepinizin gayet iyi bildiği gibi, ülkeler ekonomilerinde belirledikleri hedeflere ulaşmada çeşitli politika ve yöntemler kullanırlar. Bu politikaların en önemlilerinin başında ise para politikası gelmektedir. Para politikalarının en temel amacı ise, ekonomide fiyat istikrarını sağlamaktır.” dedi.

     Merkez Bankası Başkanı Durmuş YILMAZ ise, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı, 2009 yılının ikinci çeyreğinden itibaren istikrar kazanmakla birlikte, iç ve dış talep yetersizliği nedeniyle, firmaların ürünlerini kısıtlamaya devam etmekte olduğunu belirtti. Başkan Yılmaz; “Geleceğe dönük beklentiler, yakın dönemde iktisadi faaliyette kısmi bir toparlanma yaşanabileceğine işaret etmektedir. İş gücü piyasasında son dönemde sınırlı bir iyileşme gözlenmektedir. Tarım dışı istihdamda yıllık bazda gözlenen gerileme, büyük ölçüde sanayi sektöründeki istihdam kaybından kaynaklanmıştır. Ancak açıklanan son veriler sanayi istihdamında hafif de olsa bir toparlanmaya işaret etmektedir. “ dedi.

     2009 yılı sonu itibarıyla yıllık enflasyonun belirsizlik aralığı alt sınırına yakın gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, 2010 yılının ilk yarısında baz etkisi nedeniyle yıllık enflasyonda dalgalanmalar gözlenebileceğini vurguladı.

     Sonuç olarak, para politikasının aşağı yönlü esnekliğini uzun bir süre koruyacağı bir çerçeve öngörülmekte olduğunu belirten Başkan Durmuş Yılmaz, ekonomideki kaynak kullanımının uzunca bir süre potansiyel düzeyinin altında seyredeceğini ve enflasyonun düşük seyrini koruyacağını tahmin etmekte olduklarını belirtti.

     Konferans, konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde devam etti. Konferansın sonunda Eskişehir Sanayi Odası tarafından Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’a günün anısına plaket ve Eskişehirspor forması verildi.

 

     Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Dünya Gazetesi Baş Yazarı Osman Saffet Arolat'ın, katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından konferans sona erdi.

    

 

20/10/2009

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • MERKEZ BANKASI BAŞKANI  SN:DURMUŞ YILMAZ’IN PARA POLİTİKALARI KONFERANSINA KATILDIK.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç