Haber Arşivi

2.İNÖNÜ ZAFERİNİN 89.YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARINA KATILDIK

  • 01.04.2010
  • bozuyuktso

 

İkinci İnönü Zaferi'nin 89. yıldönümü, Eskişehir'in İnönü ve Bilecik'in Bozüyük ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

       Bozüyük'te yapılan törenlere Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Meclis Başkanı Sayın Osman TEKELİ ve Genel Sekreter Sayın Bedri ÖZTÜRK katıldılar.

 

      İlk tören, İnönü muharebelerinin yoğun şekilde yaşandığı Bozüyük'teki Metristepe Anıtı'nda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler saygı atışı yaptı. Valiler Musa Çolak ve Mehmet Kılıçlar, TBMM Başkanvekili Sadık Aykut, şeref defterini imzaladı. Ardından Bozüyük'e bağlı Akpınar köyündeki şehitliğe geçildi. TBMM Başkanvekili Yakut, buradaki törende yaptığı konuşmada, İnönü Savaşları ve zaferlerinin özgürlük, bağımsızlık için canını feda etmekten kaçınmayan şerefli bir milletin azminin, fedakarlığının, inancının ve kararlılığının çarpıcı bir örneği olduğunu söyledi. Bilecik Valisi Çolak da, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birinin Atatürk'ün önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı olduğunu belirterek, onurunu ve hürriyetini tüm değerlerin üzerinde tutan Türk milletinin Atatürk'ün etrafında kenetlenerek büyük bir destan yazdığını ve tarihin akışını değiştirdiğini ifade etti.

       

 

01.04.2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • 2.İNÖNÜ ZAFERİNİN  89.YILDÖNÜMÜ   KUTLAMALARINA KATILDIK

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç