Haber Arşivi

BOZÜYÜK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİCİLERİ ODAMIZ YÖNETİCİLERİNİ ZİYARET ETTİ.

  • 12.05.2010
  • bozuyuktso

 

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Bozüyük Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü Yetkilileri Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Odamızı ziyaret ettiler.

 

Bozüyük Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mehmet KELEŞ ile Kurum yetkililerinden Hülya ÇELİK, Celalettin ATEŞ , Mehmet Ali SARI’nın   hazır bulunduğu toplantıya yine..,

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası adına Meclis Başkanı Osman TEKELİ , Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin ELMASFahri TUNCA , Meclis Başkan Yardımcısı Ali ÇOBAN, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Buğra LEVENT, Yönetim Kurulu Üyeleri Sabri KATRANCI, Mustafa ŞEKER ve Meclis Üyelerimizden Mete AYAZ, Ahmet AKSA ile Meclis Şeref Üyemiz SMMM Mustafa ÖZTÜRK ve Oda Genel Sekreteri Bedri ÖZTÜRK katıldılar. 

 

Toplantı katılımcıların karşılıklı olarak tanışmaları ile başladı. Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet KELEŞ Sosyal Güvenlik Sisteminin, toplumsal yardımlaşmayı kişilerin vicdanına bırakmayıp kurumsal hale getirerek devlet eliyle sağladığını ifade etti.  

 

            2006 yılına kadar memurlar için Emekli Sandığı, kendi adına bağımsız çalışanlar için Bağ-Kur ve bir işverene bağlı olarak çalışanlar için SSK'nın bulunduğunu anlatan Keleş.., 


            'Sosyal güvenlik kurumlarının gelirleri, giderlerini karşılayamadığı için sosyal güvenlik reformu zorunlu hale gelmiştir. Bunun en önemli nedeni genç yaşta emekliliktir. Emeklilik yaşı üzerindeki değişikliklerle 38-40 yaşlarındaki insanlar emekli olmuştur. Sosyal güvenlik reformunun en önemli özelliklerinden birisi, sağlıktan yararlanma süresinin 120 günden 30 güne düşürülmesidir. Ayrıca tüm vatandaşlarımız, genel sağlık sigortası kapsamına alınmıştır. Kayıt dışı istihdamla mücadele için birçok uygulama zorunlu hale getirilmiştir.'

.., dedi.

 

SGK Bozüyük Merkez Müdürü Mehmet KELEŞ Bozüyük Sosyal Güvenlik Kurumu Merkez Müdürlüğü’nün kentimizde faaliyete geçirilmesi sırasında Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen destek ve yardımlar için ayrıca teşekkürlerini sundu.

 

Kentimizin ve bölgemizin genel durumu ve sorunları üzerinde yapılan değerlendirmelerden sonra toplantı kurumlar arası işbirliğinin önemi ve birlik ve beraberlik halinde hareket etmenin gereğine işaret edilerek  sona erdi.

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,

 

12/05/2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BOZÜYÜK  SOSYAL GÜVENLİK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİCİLERİ ODAMIZ YÖNETİCİLERİNİ ZİYARET ETTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç