Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO TOBB GENEL KURULUNDA TOPRAK FABRİKALARININ DURUMUNU DEVLET BAKANI ZAFER ÇAĞLAYAN’A İLETTİ.

  • 23.05.2010
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri ile Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Temsilcileri TOBB Genel Kurulu’na katıldılar.

 

Bu yıl 65. si TOBB ETÜ de gerçekleştirilen Olağan Mali Genel Kurula Bozüyük TSO’yu temsilen Meclis Başkanı Osman TEKELİ, Yönetim Kurulu Başkanı Habib ESEL, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin ELMAS ve Fahri TUNCA, Bozüyük TSO Meclis Üyesi ve TOBB Genel Kurul Delegesi Murat ŞEKER, Yönetim Kurulu Üyesi Sabri KATRANCI, Oda Genel Sekreteri Bedri ÖZTÜRK katıldı.

 

Bu yıl yine bir ilki gerçekleştiren TOBB ‘un ev sahipliğinde yapılan Genel Kurula Bozüyük TSO Kadın ve Genç Girişimcileri de katıldılar.

 

Genel Kurula Bozüyük TSO adına Kadın Girişimcilerimizden Başkan Yardımcısı Hülya Esel, Nermin Nalbantoğlu, Gülsen Sünal ve Nurcan Özçakır katıldılar.

 

Yine bu yıl Genel Kurulda ilk defa TOBB un ev sahipliğinde Genç Girişimcilerimiz de yer aldılar. Toplantıya Genç Girişimciler Kurulu Başkan Zafer ATASEV ve Başkan Yardımcısı Fikret KARAÇALI’ da katıldılar.

 

21 Mayıs Cumartesi günü TOBB İkiz Kuleler de Kayıt ve Misafir Kabulü ile başlayan programa, TOBB Hizmet binasında yeni kullanıma açılmış büyük bir Konferans Salonunda, TOBB camiasında 10 – 20 ve daha uzun süreli olarak Genel Kurul Delegesi sıfatı ile görev yapan Üyelerine Teşekkür Ve Hizmet Şeref Plaketi Takdim Törenleri ile devam edildi.

 

Programın devamında TOBB Delegeleri Oda ve Borsaların Yöneticileri  ve  Türkiye’nin dört bir yanından Genel Kurula katılan Kadın ve Genç Girişimcilerden oluşan geniş bir topluluk Anıtkabir de bir araya geldi.

 

Bozüyük TSO yöneticileri Anıtkabir Programının devamında TOBB evsahipliğinde Sheraton Otel’de verilen Resepsiyona katıldılar. Resepsiyon sırasında Oda Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları, Devlet Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN ile de görüşme fırsatı buldular.  

 

Bu görüşme sırasında Yönetim Kurulu Başkanı Habib ESEL tarafından dile getirilen TMSF ye devredilmiş ve üretim dışı bulunan Toprak Holding e ait Fabrikaların bir an önce faaliyete geçirilmesi hususu Sayın Bakana iletilmiştir.

 

Bakan ÇAĞLAYAN’ın isteği üzerine TMSF ve Toprak Fabrikaları sorunu bir gün sonra Meclis Başkanı Osman TEKELİ ve Yönetim Kurulu Başkanı Habib ESEL tarafından Genel Kurul sırasında yazılı olarak Sayın Bakan’a iletilmiştir.

 

Genel Kurul sonrasında Bozüyük’e dönüş yolunda Sayın Zafer ÇAĞLAYAN’ın Danışmanı telefon ile cevaben geri dönerek Yönetim Kurulu Başkanı ESEL’e konunun Sayın ÇAĞLAYAN tarafından TMSF Başkanı Sn: Şakir Ercan GÜL’e  bizzat telefon ile bildirildiği ve Toprak Fabrikaları ile ilgili olarak çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü, en kısa zamanda faaliyete geçirilmesine çalışıldığı bilgisini iletmiştir.

 

Bir gün sonra Pazar günü Başbakan Recep Tayip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP MYK Üyesi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, TOBB Delegeleri, Oda ve Borsaların yöneticileri, Büyükelçiler, Üst Düzey Bürokratlar sayıda  sivil toplum örgütü temsilcileri, misafirler ve yoğun bir basın ve medya temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen TOBB’un 65.Genel Kurulunda..,

 

Açış konuşmasını yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı  M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin önümüzdeki 10 yılda, sadece ‘bölgesel güç’ olmakla kalmayıp, ‘küresel güç’ konumuna yükseleceğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, işsizlik sorunun Türkiye’nin en büyük sorunu olduğuna işaret ederek, “Türkiye’nin geleceğine ortak olan bizler, sorunlara da, çözümlere de ortağız.” Şeklinde görüşlerini ifade etmişlerdir.  

 

          Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,  

23/05/2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TSO  TOBB GENEL KURULUNDA   TOPRAK FABRİKALARININ DURUMUNU  DEVLET  BAKANI ZAFER ÇAĞLAYAN’A İLETTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç