Haber Arşivi

BİLECİK İL KOORDİNASYON KURULU HAZİRAN 2010 DÖNEMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

  • 10.06.2010
  • bozuyuktso

İl koordinasyon kurulu 2010 yılı haziran dönemi değerlendirme toplantısına Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Oda Genel Sekreteri Sayın Bedri ÖZTÜRK katıldı.

 

Vali Halil İbrahim Akpınar, yatırımların sektörler dağılımında birinci sırada ulaşımın geldiğini belirterek, bunun toplam yatırım harcamalarının yüzde 40'nı oluşturduğunu söyledi.

 

Vali Akpınar, İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Bilecik'te bir hafta önce göreve başladığını ve Bilecik'in tespitinin kamu yatırımlarıyla hızla kalkınan ve ulaşım ağı yenilenen bir kent olduğunu kaydetti.

 

Bu yıl Bilecik'te kamu yatırımı olarak 458 projenin toplam tutarının 1 milyar 571 milyon 311 bin lirayı bulduğunu ifade eden Vali Akpınar, şöyle konuştu:


                '2010 yılında ön görülen toplam ödenek 102 686 000 TL'dir. Dönem sonuna kadar bu ödeneğin 34 milyon 595 bin lirası harcanarak ortalama yüzde 34 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Sektörler itibariyle değerlendirme yapıldığında ulaştırma sektörü birinci sırada gelmekte ve toplam yatırım ödeneklerinin yüzde 40'ını oluşturmaktadır. Yatırım ödenekleri içinde diğer kamu hizmetleri sektörünün payı yüzde 27, eğitim sektörünün payı yüzde 18, tarım sektörünün payı yüzde 10'dur. Geriye kalan yüzde 5'lik pay sağlık, enerji ve madencilik sektörlerine ayrılmıştır. Yatırımcı kurum ve kuruluşlar itibariyle değerlendirme yapıldığında birinci sırada gelen Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü toplam yatırım ödeneğinin yüzde 39'una sahiptir. Yüzde 15'lik oranla Bilecik Üniversitesi ikinci, yüzde 8'lik oranla DSİ 3. Bölge Müdürlüğü üçüncü ve yüzde 4'lük oranla İller Bankası 4. Bölge Müdürlüğü dördüncü sırada gelmektedir. Geriye kalan yüzde 34'lük oran İl Özel idaresi, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına aittir.'

Projelerin fiziki olarak gerçekleşme durumu değerlendirildiğinde dönem sonu itibariyle biten proje sayısının 26, devam eden proje sayısının 117, ihale aşamasındaki proje sayısının 38 ve başlanmayan proje sayısının 277 olduğunu belirten Vali Akpınar, başlanmayan projelerin çoğunun İl Özel İdaresinin yatırım programında bulunan küçük ölçekli ve ödeneği olmayan projeler olduğunu bildirdi.

 

 Bilecik Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan da her yıl yüzde yüz artan bütçenin bu yıl 39 milyon liraya ulaştığını belirterek, bütçenin 16 milyonun 2010 yatırımı olarak planlandığını kaydetti.

 

Toplantıya Kaymakamlar, Belediye Başkanları, yatırımcı kurumların bölge ve il müdürleri katıldı. 

 


 

10.06.2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BİLECİK  İL KOORDİNASYON KURULU  HAZİRAN 2010 DÖNEMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç