Haber Arşivi

T.C. SANAYİ VE TİCARET BAKANI SN:NİHAT ERGÜN BİLECİK’TE

  • 19.08.2010
  • bozuyuktso

Sanayi ve Ticaret Bakanı Sn: Nihat ERGÜN 19 Ağustos Perşembe günü Bilecik’e geldi. Bilecik te bir dizi ziyaretlerde bulunan Bakan ERGÜN öğleden sonra saat 14:30 da Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Sanayici ve İşadamları ile bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

 

Adı geçen toplantıya Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL, Yönetim Kurulu Sayman Üye Buğra LEVENT, Yönetim Kurulu Üyesi Sabri KATRANCI ve Oda Genel Sekreteri Bedri ÖZTÜRK katıldılar.

 

Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Ahmet ÖZÜNLÜ’nün açış konuşması ile başlayan toplantıda Başkan ÖZÜNLÜ Bilecik’in genel ekonomik durumu mevcut yarımları taş ve toprağa bağlı sektörler ile mermer sektörünün sorunlarını dile getirdi.

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası adına bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL ise yaptığı sunumunda Bozüyük’ün genel ekonomik durumu ile şu anda yaşanılan ve çözüm bekleyen sorunlar içerisinden en başta TMSF ye devredilen Toprak Fabrikalarının bir an önce üretime alınması, bölgemizin mevcut Teşvik Sisteminden olumsuz etkilendiğini ve bunun çözümü için bir an önce Sektörel ve Bölgesel Teşviklerin ele alınarak bölgemize özel teşvik sisteminin uygulamaya alınması gibi konulara yer verdi.

 

ESEL yine konuşmasının devamında mevcut Hızlı Tren Projesinden bahsederek bu proje kapsamında Kentimizin Ankara Eskişehir İstanbul ve yine Eskişehir Bursa İstanbul güzergahlarında kavsak noktasında bulunması sebebi ile planlanan Merkez İstasyon Projesinin bölgemizde gerçekleştirilmesini ve yine Bozüyük Eskişehir karayolu üzerinde BORSAB ve Demiryolu bağlantılı olarak planlanan Lojistik Köy Projesinin de bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etmişlerdir.

 

Habib ESEL  konuşmasının devamında Bozüyük’te Bilecik Üniversitesine bağlı Fakülte düzeyinde bir okul yatırımı ile Turizm Otelcilik  öğrencileri için bir turizm Uygulama Oteli ihtiyaçlarını dile getirmiştir.

 

ESEL konuşmasının sonunda bölgemizin İstanbul’un arka bahçesi olarak değerlendirilebileceğini bu sebeple de İstanbul’da sıkışıp kalmış Makine Tekstil ve  Otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren yan sanayi şeklindeki firmaların yatırımlarını bölgemize kaydırmalarının uygun olacağını bu konuda da bu firmalara başı özendirici uygulamalar yapılabileceğini ifade etmiştir.

 

Bu sunuşlardan sonra Kürsüye gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Sn: Nihat ERGÜN yeni ve ihtiyaçlara göre bir Teşvik Yasasının yıl sonuna doğru tekrar ele alınıp değerlendirileceğini bu konudaki taleplerin de bu çalışmada ele alınabileceğini belirtmişlerdir.

 

Sn: Bakan konuşmasının devamında ise Ülke Ekonomisinin genel durumu ve çalışmalar hakkında bilgiler vermiştir.

 

Toplantı karşılıklı soru cevapların ardından sona ermiştir.

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

 

Saygılarımızla..,  

 

19/08/2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • T.C. SANAYİ VE TİCARET BAKANI   SN:NİHAT ERGÜN BİLECİK’TE

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç