Haber Arşivi

BİLECİK İL KOORDİNASYON KURULU AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE MEVZUATI TOPLANTISI'NA KATILDIK.

  • 26.10.2010
  • bozuyuktso

 

Söğüt Kaymakamı ve AB Projesinden sorumlu Vali Yardımcısı vekili Vural Karagül başkanlığında, AB uyum, danışma ve yönlendirme kurulu toplantısı yapıldı. Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasını Temsilen Genel Sekreter Bedri ÖZTÜRK katıldı.

           Vural Karagül, İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen toplantıda, ülke açısından önem taşıyan AB tam üyelik müzakerelerinin başlaması ile yeni bir döneme girildiğini ve bu süreçle ilgili birçok düzenleme yapıldığını söyledi.

          AB katılım sürecinde gerçekleştirilen reformların, yasal düzenlemelerin ve projelerin tam olarak hayata geçirilmesi ve sürecin halk tarafından doğru şekilde anlaşılabilmesi için AB uyum, danışma ve yönlendirme kurulunun 3 ayda bir toplandığını ifade eden Karagül, şöyle konuştu:

          “İl AB daimi temas noktası ile AB projeler koordinasyon merkezi oluşturulmuştur. AB projeler koordinasyon merkezinin en önemli amacı Bilecik’in hibelerden daha fazla yararlanmasını sağlamaktır. Bu amaçla proje döngüsü ve projelerin yürütülmesi konusunda eğitim çalışmalarının yapılması, proje hazırlamak isteyen kişi, kurum kuruluşlara teknik destek sağlanması, AB ve diğer kuruluşların ilanını yapmış oldukları hibe programlarının ilgililere duyurulması, oluşturulacak bir proje havuzunda yapılan projelerin toplanmasına yönelik çalışmaların yapılması hedeflenmiştir. Merkezin kurulmasından sonra Bilecik ve Bozüyük ilçemizde AB hibe programları proje döngüsü yönetimi, proje hazırlama yöntem teknikleri konularında 3 ayrı eğitim semineri düzenlenmiş ve bu eğitimlerde 81 kişiye katılım belgesi verildi. AB projeler koordinasyon merkezi daha verimli ve faal çalışabilmesi için çalışmalar yapılmaktadır.”

          Orman ve Çevre Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Dr. Cengiz Baykara, “AB ve Çevre” konulu bir sunum yaptı. Toplantıya, kaymakamlar, daire müdürleri, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik ve sivil toplum örgütleri katıldı.

 

 

                                                      26 EKİM 2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BİLECİK İL KOORDİNASYON  KURULU AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE MEVZUATI TOPLANTISI'NA KATILDIK.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç