Haber Arşivi

BİLECİK VE BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODALARI ÜYELERİNDEN OLUŞTURULAN KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU GİRİŞİMCİLİK KONFERANSI'NA KATILDIK.

  • 09.11.2010
  • bozuyuktso

 

Global Girişimcilik Haftası kapsamında 09 Kasım 2010 Salı günü saat 14:00’te Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Girişimcilik” konulu bir konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen  Meclis Başkanı Osman TEKELİ ve Genel Sekreter Bedri ÖZTÜRK katıldılar.

 

         Bilindiği üzere amacı kutlandığı ülkelerde girişimciliği özendirmek ve girişimcilik konusunda farkındalığın artırılmasını sağlamak olan ve bu amaç doğrultusunda ülke sathında düzenlenen konferans, seminer, yarışma, eğitim programları vb. bir dizi etkinliği içeren “Global Girişimcilik Haftası” bu yılın Kasım ayı içerisinde seksenden fazla ülkede kutlanacak. “Global Girişimcilik Haftası” ülkemizde Kasım ayı içerisinde TOBB himayesinde, “TOBB Genç Girişimciler Kurulu”, “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu” ve “Endeavour Vakfı” ortak ev sahipliğinde organize ediliyor.

 

          Konferansın açılış konuşmasını yapan Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özünlü: “Girişimcilik rakamlarına göre Türkiye'de 1.3 milyon erkek girişimci var ancak bunların sadece 80 bini kadın. Bizim Kadın Girişimciler konusunda da bır şeyler yapmamız gerekiyor. Girişimcilikk oranının artması, Mutlaka ekonomiye katkı sağlar. Bu bır süreç. Girişimcilik oranı ne kadar artarsa, ülkenin kışı başına düşen milli geliri de artar. Bizim öncelıklı hedefımız türkıye'de gırışımcılık oranını artırmak. Gırışımcılığın artması hem ekonomının gelışımıne katkı sağlarken, en önemlısı de ışsızlığın azalmasına etkı eder. Ekonomık krız ortamında ışsızlık sorununun çözümü ıçın gırışımcılığın gündeme getırılmesı çok önemlıdir” dedi.

 

          Bilecik TSO Başkanı Ahmet Özünlü’nün ardından söz alan TOBB Bilecik İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Fikret Karaçalı ise yaptığı konuşmasında geçen hafta TOBB’da gerçekleşen Girişimcilik Kongresinde yer alan girişimcilik istatistiklerini paylaştı ve Genç Girişimciler Kurulu olarak herzaman genç girişimcilerin yanlarında olduklarını belirtti.

 

        Son olarak söz alan TOBB Bilecik İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield ise girişimcinin tanımını yaptığı konuşmasında: “Girişimci dediğiniz patron adayı, ikinci en iyi adam, ekibin bir parçası ve işçi-memur adaylarıdır aslında… Girişimci denilen insan SWOT analizi ve Zaman Planlaması yapabilen insandır. Gelecek beklenmez, gelecek tasarlanır… Karşımızdakin değişmesini beklemeden kendimizin değişmesi gerekir” dedi.

 

         Bilecik İl Kadın Girişimciler Kurulu şu üyelerden oluşuyor: “Başkan Zuhal Mansfıeld (Mansfield Madencilik Ltd.Şti.), Başkan Yardımcıları Hülya Esel (Bozvit A.Ş.) ve Nermin Nalbantoğlu (Fer Ticaret) ile Üyeler Fatma Yücel (Bilçay Gıda Ltd.Şti.), Gönül Karaoğlu (Karaoğlu Harita Mühendisliği), Güliz YÜKSEL (Güryak Yakıt Ltd.Şti.), Gülsen Sünal (Öztezcan Petrol A.Ş.), Mualla Yelken (Bimaş Bilecik Mermercilik A.Ş.), Nermin Erçolak (Koryapı Mimarlık Ltd.Şti.) ve Nurcan Özçakır (Saka-San Ltd.Şti.).”        

                                                     09 KASIM 2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BİLECİK VE BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODALARI ÜYELERİNDEN OLUŞTURULAN KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU GİRİŞİMCİLİK KONFERANSI'NA KATILDIK.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç