Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO’DAN TOBB VERGİ KOMİSYONUNA RAPOR

  • 10.12.2010
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Habib ESEL, Türkiye Odalar ve Boralar Birliği çalışma Komisyonlarından olan TOBB Vergi Komisyonu’ndaki görevine devam ediyor.

 

TOBB tarafından yıl içerisinde belli dönemler ile organize edilen toplantılara Odamızı temsilen Habib ESEL de katılıyor. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde TOBB organizasyonunda Ankara’da gerçekleştirilen  Vergi Komisyonu Toplantısına Odamız adına bir rapor sunuldu.

 

ESEL tarafından Komisyona sunulan Raporumuz Oda Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve yine Odamız Bütçe ve Hesaplarını denetleme komisyonu Başkanımız ve Meclis Şeref Üyemiz Sn: Mustafa ÖZTÜRK’ ün görüş ve önerileri doğrultusunda hazırlandı.

 

Bu çerçevede hazırlanan Kayıt Dışı Ekonomi, Naylon Fatura.., İhraç Kayıtlı Mal Sevkiyatları için Muafiyetler , Vergi Mükellefiyeti , Vergi Affı vb. gibi  konulara yer verilen Raporumuzun bir örneği aşağıda verilmiştir.

 

24 KASIM 2010 TARİHLİ TOBB VERGİ KOMİSYON

TOPLANTISINDA SUNULMAK ÜZERE HAZIRLANAN ÖNERİLER

1-Naylon Fatura  kullanımının önlenmesi için faturayı düzenleyen şirket veya şahısların sicil ve vergi kayıtlarının dondurulması vergi mükellefiyetlerinin gerekirse iptal ettirilmesi. 

   (Bu öneriye katkı sağlanması adına Maliye Veri Tabanına Mali Müşavirlerin de ulaşımının sağlanması.)

 

2- Yurt içinde iHRAÇ KAYITLI malı nakleden nakliyeciye bu nakliye ile ilgili KDV iade ve tecil sisteminin getirilmesi

  (İhraç Kayıtlı Ürün İmalatı Yapan Firmalar gibi)

 

3- 18 Yaşını doldurmuş her Türk Vatandaşının nasıl oy kullanma hakkı varsa Ekonomik ve Mali Yönden de takip ve kontrollerinin sağlanması için yıllık gelir vergisi Beyannamesi Uygulamasına geçilmesi (Her Vatandaş Gelir vergisi Beyannamesinin Versin) (Bunun sonucunda Belge Düzeninin yerleşmesine fayda sağlayacak)

 

(Bununla Kişisel Ekonomik Durumun net tespit ve kontrolünün sağlanması gerçekleşecek)

 

4- Her türlü verilecek Beyannamede yine her türlü harcamaların gider kabul edilmesi ve böylece de belge düzeninin yerleşmesi ve kayıtdışı uygulamaların önüne geçilmesi )

 

5- Vakıf Üniversitelerinin Faturalarının Eğitim Gideri olarak Kabul edilmesinin sağlanması

 

6- Mükellefler veya Şirketler ile Mali Müşavirlerin çalışmalarının Sözleşmesiz yapılmasının önüne geçilmesi, Ücret Ödemelerinin Bankacılık Sistemi Dahilinde yapılmasının sağlanması.

 

7- Yakın dönemde uygulamaya geçirilmesi planlanan vergi affı ve borçların yapılandırılması uygulamasında Tarhiyat öncesi uzlaşılan cezaların da İndirimli olarak ödenmesinin sağlanması.

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,  

  

10/12/2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TSO’DAN TOBB VERGİ KOMİSYONUNA RAPOR

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç