Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO ORGANİZASYONUNDA BEBKA PROJE YAZMA EĞİTİMİ

  • 15.12.2010
  • bozuyuktso

Bozüyük TSO ve BEBKA  “Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı” işbirliğinde Proje Yazma Eğitimi gerçekleştirildi.

 

13-14 Aralık 2010 tarihlerinde Bozüyük Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Eğitim Programına Oda Üyelerimiz ve yine çevre İl ve İlçelerden çeşitli Kurum ve Kuruluşların temsilcileri katıldılar.

 

Programda Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2010 2011 dönemi için belirlenen sektörler içerisinden sanayi ve turizmde rekabet gücünün arttırılması yönünde yürütülen Mali destek programı çerçevesinde katılımcılara genel tanıtım ve Proje Yazma konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Bozüyük TSO BEBKA işbirliğinde gerçekleştirilen Eğitim Programı Eğitim Sunumlarını BEBKA Uzmanlarından Sn: Alper ALTAN gerçekleştirdi.

BEBKA Mali destek programı kapsamında, proje teklif çağrısı, program ve proje bütçeleri, başvuruların nasıl ve kimler tarafından yapılabileceği ve destek sağlanan faaliyetler konusunda Odamız Üyeleri ve Kamuoyu 10 Kasım 2010 tarihinde Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilmişti.

Bu bilgilendirme toplantısında Sanayi ve Turizmde Rekabet Gücünün Arttırılması Mali Destek Programı kapsamında bölgemiz  için 12 milyon TL lik bir hibe destek bütçesi ayrıldığı, hazırlanacak projeler için tahsis edilen 12 milyon TL nin, 8 milyon TL lık kısmının Kar Amacı Güden Kurumlara (KOBİ), 4 milyon TL LIK kısmının ise Kar Amacı Gütmeyen kurumlara verileceğini açıklanmıştı.

Bu eğitim Programında ise BEBKA Uzmanı Sn:ALTAN sunuşu sırasında Proje teklif çağrılarının 18 Ocak 2011 tarihine kadar devam edeceğini ve desteklerden KOBİ statüsünde olan firmaların yararlanabileceğinin altını çizerek Projelerde sağlanan desteklerden alt limit sınırının 20 bin TL, üst limit sınırının ise 400 bin TL olduğunu belirtmiştir.

ALTAN sunuşunda bir projeye sağlanacak maksimum destek miktarının 400 bin TL olduğunu ifade ederken KOBİ lerin projelerine en az yüzde 25, en fazla ise yüzde 50 oranında destek sağlanacağını belirtti.

ALTAN açıklamalarında  Proje karşılığında Firma ve Kuruluşlardan eş finansman talep edileceğini de ayrıca belitti.

Mali destek programı kapsamında, Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde sanayinin desteklenmesi, Ar-Ge kapasitesinin ve inovasyonunun artırılması, yenilikçilik, rekabet gücü ve verimliliğin yükseltilmesine yönelik projelerin desteklenmesi hedefleniyor.

Turizmde ise bölgede mevcut olan turizm potansiyelini geliştirmeye yönelik projeler desteklenecek. Bu kapsamda turizme dayalı yeni ürünlerin kazandırılması ve var olan tesislerin modernizasyonlarının yapılması örnek projeler arasında sayılacak.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,  

 

15/12/2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TSO ORGANİZASYONUNDA BEBKA PROJE YAZMA EĞİTİMİ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç