Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ESEL TATSO GENEL KURULU’NA KATILDI

  • 20.12.2010
  • bozuyuktso

Odamızın da üye olduğu Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası TATSO Genel Kurulu’nun 7. si 17 Aralık 2010 tarihinde Almanya’nın Köln Kentinde yapıldı. TOBB Organizasyonunda TATSO ya kayıtlı Oda Başkanlarının katıldıkları Genel Kurul çalışmalarına Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL katıldı.

 

Almanya'nın Köln kentinde 2003 yılında kurulan ve açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Almanya Başbakanı Gerhard Schröder tarafından yapılan Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın (TD-IHK) başkanlığına, Rainhardt Freiherr von Leoprechting yeniden seçildi.

 

Leoprechting, Köln Sanayi ve Ticaret Odasında düzenlenen 7. Olağan Genel Kurulda yapılan seçimde, 3 yıllığına yeniden TD-IHK başkanlığına seçildi. İlk olarak 7 Aralık 2006 tarihinde göreve gelen Leoprechting, böylece 2. kez TD-IHK başkanı seçilen ilk başkan oldu.

 

Genel Kurula katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında, Almanya ve Türkiye'den olmak üzere 430'un üzerinde üyesi bulunan TD-IHK'nın 2003 yılında kuruluşundan bu yana olumlu ve dinamik bir şekilde geliştiğini belirtti. Hisarcıklıoğlu, "TD-IHK'nın Genel Kurulunun ve yapılan seçimlerin, öncelikle Türk-Alman dostluğunun ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

 

Leoprechting, üyelerin ve özellikle yeni seçilen yönetimin kendisine gösterdiği güvene teşekkür ederek, "Gelecek 3 yılda da TD-IHK başkanlığını yapabilecek olmam beni gururlandırıyor. TD-IHK önemli bir kuruluştur ve bu kuruluş içinde çalışmak memnuniyet verici. Seçilen arkadaşlarım ile birlikte başarılı çalışmalarımızı devam ettireceğimiz sözünü verebilirim" diye konuştu.

 

Genel Kurula, aralarında Köln Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Paul Bauwens-Adenauer ile Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet'in de bulunduğu yaklaşık 250 davetli katıldı.

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,Genel Kurul sırasında yaptığı konuşmada  Alman işadamlarına, ''Sizde para var, bizde cesaret. İşbirliği yapalım. Siz parayı ortaya koyun, biz cesareti, işgücümüzü koyalım, hep beraber kazanalım'' çağrısında bulundu.

 

HİSARCIKLIOĞLU konuşmasında 2 ay önce Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlattı. Wulff'un Türkiye'ye gelmeden önce ''bütün Almanya'nın Cumhurbaşkanı olduğunu'' söylediğini anımsatan Hisarcıklıoğlu, bunun vizyonu olan insanın söyleyeceği bir söz olduğunu vurguladı. Vizyonu olmayan insanların Wulff'u eleştirdiklerini, ''nasıl Müslümanların, Türklerin Cumhurbaşkanı olabilirsin'' dediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

 

''Eleştiren Alman dostlarımıza soruyorum, bizim Mesut gol attığı zaman tur atlamayız mı diyorsunuz? Mesut bizim mi sizin mi o da belli değil de. Mesut'un golüne siz seviniyorsunuz biz de seviniyoruz. Mesut bize gol atınca hem üzülüyoruz, hem seviniyoruz 'Mesut attı' diye. Başkası atsa üzüleceğiz ama Mesut attığı için seviniyoruz.''

 

Dünyanın lideri olan ülkenin ABD olduğunu, dünya lideri ABD'nin liderinin kökünün Afrika, adının ise Hüseyin Barack Obama olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ''Dünya lideri şu anda bir Afrikalı, babası ise Müslüman. Amerikalı 'bu adam zenci, babası Müslüman’dı, ismi Hüseyin Barack Obama diyor mu? Ayrımcılık yaptığı sürece, hangi ülke yaparsa yapsın, o zaman vizyonu daralır ve küçük bakmaya başlar. Küçük bakmaya başladığı zaman da küçük kalırsın'' diye konuştu.

 

Hisarcıklıoğlu, ''Bizim kültürümüzde 'yaratılanı severim yaratandan ötürü' denilir. Bizim için insanların hangi dinden, ırktan, mezhepten olduğu hiç önemli değil'' dedi.

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,  

 20/12/2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TSO  YÖNETİM KURULU BAŞKANI ESEL TATSO GENEL KURULU’NA KATILDI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç