Haber Arşivi

AB UYUM, DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU TOPLANTISI YAPILDI

  • 28.12.2010
  • bozuyuktso

Bilecik’te, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz başkanlığında, AB uyum, danışma ve yönlendirme kurulu toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya Odamızı temsilen Genel Sekreter sayın Bedri ÖZTÜRK katıldı.


           Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirilen toplantıda, AB katılım sürecinde gerçekleştirilen reformların, yasal düzenlemelerin ve projelerin tam olarak hayata geçirilmesi ve sürecin halk tarafından doğru şekilde anlaşılabilmesi için AB uyum, danışma ve yönlendirme kurulunun 3 ayda bir toplandığını kaydetti. 

 

Bugüne kadar yapılan kurul toplantılarında katılımcılara AB ve kurumları, işleyişi, AB sürecinde tarım ve çevre konularında bilgi sunulduğunu ve çeşitli kararlar alındığını ifade eden Deniz, şöyle konuştu:

 

“Alınan bu kararlar doğrultusunda,  ilçelerimizde AB hibe programları ve projelerinin ilgili web adreslerinden takibi için kaymakamlıklarca birer personelin görevlendirilmesi sağlanmış, AB projeleri ile ilgili teklif çağrılarına ulaşılması için Valilik web sitesinde link açılmış, proje ofisi oluşturulmuş ve bu ofiste bir personel görevlendirilmiştir. Sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşlarının proje hazırlama kapasitesinin artırılması amacıyla eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmiştir. Merkez ve Bozüyük ilçesinde 3 eğitim semineri düzenlenmiştir. Bu seminerler sonucunda toplam 81 kişiye katılım belgesi verilmiştir. Seminerlere katılımcı gönderen sivil toplum kuruluşları tarafından bugüne kadar toplam 10 proje hazırlanmıştır. Bu projelerden 4’ü ortak seçiminin uygun olmaması nedeniyle kabul edilmemiş, diğer projelerin değerlendirme süreci devam etmektedir. Bu projeler yeni teklif çağrısı olduğunda gerekli düzeltmeler yapılarak tekrar teklif edilebilecektir. Projeleri hazırlayan kişilerin başvuru rehberlerini çok iyi incelemeleri gerekmektedir. Özellikle ortak seçiminde dikkatli olunmalıdır. AB projeler koordinasyon merkezi daha verimli ve faal çalışabilmesi için çalışmalar yapmaktadır.”  

 

AB Genel Sekreterliği Uzman Yardımcısı Cemal Ceylan, “Türkiye-AB Mali İşbirliği ve Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı” konulu bir sunum yaptı.

Toplantıya, kaymakamlar, daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Toplantı sonrası, Türkiye-AB mali işbirliği ve katılım öncesi mali yardım aracı ve mali yardımlardan azami şekilde yararlanabilmek için kamu ve sivil toplum kuruluşlarının proje hazırlama kapasitesini artırmak amacıyla proje döngüsü yönetimi eğitim semineri düzenlendi.

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla.

 28/12/2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • AB UYUM, DANIŞMA VE YÖNLENDİRME  KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç