Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO DAN UMEM BECERİ 10 PROJE TANITIM TOPLANTISI

  • 27.12.2010
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Organizasyonunda ve İş Kur Bilecik İl Müdürlüğü ve Bozüyük Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü katılımları ile UMEM Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Beceri 10 Proje Tanıtım toplantısı yapıldı.

 

Toplantıya Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Habib ESEL, Başkan Yardımcısı Hüseyin ELMAS, Yönetim Kurulu Üyesi Sabri KATRANCI, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bilecik İl Müdürü Zihni YALÇIN, Bozüyük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Metin Erdik,  ve işletme temsilcileri katıldı.

 

Toplantı açış konuşmasını yapan BOZÜYÜK TSO Yönetim Kutulu Başkanı ESEL; Türkiye’de işsizlik sorununun son dönemlerde arz talep uyuşmazlığına bağlı olarak yapısal bir dönüşüm geçirdiğini belirterek, “Belki 10 yıl öncesine kadar “ne iş olsa yaparım” ile alınan cevaplar karşılığında belli noktalarda istihdam imkanları yaratılabiliyordu. Bu gün ise ülkemizde gelinen noktada hızla yaşanan ekonomik ve sanayi üretim kabiliyetleri ve teknolojik değişim, istihdam ihtiyaçlarının da değişmesine yol açmış ve bu durum karşımıza bir realite olarak çıkmıştır” dedi.

 

Türkiye’de nitelikli eleman sıkıntısı yaşandığını anlatan Esel, şöyle devam etti:“işgücü piyasalarına baktığımızda milyonlar ile ifade edilen bir işsizlik ordusu. Sanayi tesisleri ve işgücü talepçilerine baktığımızda ise yine binler, on binler ve hatta belki milyonlu rakamlar ile ifade edilebilecek sayılarda meslek sahibi nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu görüyoruz.

 

Bu ihtiyaçtan hareketle bir ayağı devlet, bir ayağı Üniversite ve bir ayağı da sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve odaların bir araya gelmesi ile bir proje başlatılmış bulunuyor. Proje kapsamında odamızın asıl görevi üyelerimizin iş gücü ihtiyaçlarını ve bu süreçte yaşanan sıkıntı ve talepleri tespit etmek, ve yine bu talepler doğrultusunda firmalar ile proje paydaşlarını bir araya getirecek uygulamaları organize etmek olacaktır.” dedi.

 

Toplantının devamında Proje hakkında bir sunum yapan Bozüyük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Metin Erdik, UMEM Projesi kapsamında Türkiye genelinde Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı 765 Endüstri Meslek lisesinden 111 okulun seçildiğini ve Bilecik’ten de 2 okulun seçildiğini belirtti.

 

Proje kapsamında Oda Üyelerinin ihtiyaçları doğrultusunda açılan kurslarda yetiştirilen kursiyerler ihtiyaç bildiren işyerlerinde staja alınacak.

 

Bu dönemde işverene herhangi bir masrafları olmayacak.

Eğitim süresince kursiyerlere 15 TL harçlık verilecek.

 

Aynı zamanda sigortaları da yatacak.
Yetiştirilen elemanlar işe yerleştirildiklerinde, belirli sürelerde işveren sigorta primi ödemeyecek.

 

5 yılda 1 milyon kişiye istihdam imkanı yaratılması planlanan bu proje ile sürekli nitelikli eleman yetiştirilmesine yönelik mesleki eğitimler verilecek.  

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla.

 27/12/2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TSO DAN UMEM BECERİ 10 PROJE TANITIM TOPLANTISI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç