Haber Arşivi

BİLECİK İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI’NA KATILDIK

  • 06.01.2011
  • bozuyuktso

Bilecik'te Vali Halil İbrahim Akpınar Başkanlığında, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

 

İlçe Kaymamakları, Belediye Başkanları, Yatırımcı Kurum ve Kuruluşların Bölge ve İl Müdürlerinin katıldıkları toplantıya Odamızı temsilen Oda Genel Sekreteri Bedri ÖZTÜRK katıldı.  

 

İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Vali AKPINAR; yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirilmesi amacıyla il koordinasyon toplantılarının düzenlendiğini kaydetti.

 

2010 yılında kamu kurum ve kuruluşları tarafından 362 proje üzerinde çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Akpınar, şöyle konuştu:

 

 'Bu projelerden 210'nu tamamlanmış, 80 projede çalışmalar devam ediyor. 10 proje ihale aşamasında, küçük ölçekli 62 proje ise ödenek yetersizliğinden başlanamamıştır. 2010 yılı yatırımlarının proje tutarı toplamı 1 milyar 551 milyon liradır. Bu yatırımlar için 2010 yılında öngörülen ödenek toplamı 229 milyon lira. Yıl sonuna kadar ödeneğin 207 milyon lirası harcanarak ortalama yüzde 90 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.'

 

 Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan da 17 milyonun 2011 yatırımı olarak planlandığını, buna ek olarak 2010 yılından 8 milyon lira bakiye ile birlikte 25 milyon liraya ulaştığını belirterek, üniversite için 2010 yılının yatırım olarak geçtiğini söyledi.

 

 Üniversitenin ilk olarak alt yapıyı ve acil ihtiyaç olan derslikleri tamamladığını anlatan Prof. Dr. Özcan, şunları kaydetti:

 

 'Öğrencilerimizin spor ihtiyaçları için tam donanımlı spor yatırımlarımız gerçekleşti ve şu an kullanılmaktadır. İlçelerde spor kompleksleri ve öğrencilerimizin sağlıklı eğitim almaları için gerekli tadilatlar tamamlandı. 2011 yılında 17 milyon lira yatırım bütçemiz, 8 milyonda 2010 yılından bakiye kalan bütçemiz var. 2010 yılı içerisinde meslek yüksekokulu okullarımıza 800 ile bin milyon arasında yatırım gerçekleştirdik. Bilecik'in tarihi ve mimarı dokusuna, üniversitenin modern ihtiyaçlarına uygun olarak kampüs projemiz devlet kurumlarından onayından geçtikten sonra ihalesi yapıldı ve şuan kampüsümüz bir şantiye gibi 20 bin metrekarelik alanda binaların inşaatına başlanmış durumda. Bilecik üniversitesi fiziki yapılaşmasını büyük ölçüde tamamlamış olarak açılacak yeni bölümlerle faaliyetlerine devam edecek. Yatırım bütçelerimiz, Bilecik Valiliği, Bilecik Üniversitesi, Bilecik Belediye Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı ve Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün ortak karar onayı ile kararlaştırılan bir kampüs projesi içerisinde yapılmaktadır.'

 

Toplantı diğer Kurum ve Kuruluş temsilcilerinin detaylı sunuş ve açıklamaları ve katılımcıların soru, talep ve önerileri ile sona erdi. 

Kaynak: http://www.bilecik.gov.tr/default_B0.aspx?id=492

 

06.01.2011

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BİLECİK İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI’NA KATILDIK

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç