Haber Arşivi

ORTAK AKIL TOPLANTISI'NA KATILDIK

  • 13.01.2011
  • bozuyuktso

Bilecik'te Dünya Gazetesi ile Garanti Bankası iş birliğinde Bilecik'li yönetici ve iş adamlarının katıldığı ''Ortak Akıl'' toplantısı düzenlendi.

 

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Prof. Dr. Kenan Mortan, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özünlü, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Garanti Bankası Bilecik Şube Müdürü Erhan Koçer, Bilecik Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Fikret KARAÇALI, Dünya Gazetesi temsilcileri ve iş adamları, Odamızı temsilen Meclis Üyesi Mete AYAZ ve Genel Sekreter Bedri ÖZTÜRK katıldı.


     Prof. Dr Kenan Mortan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, burada yapılan toplantının amacının kente yapılacak yatırımların hangi yönde olması gerektiğini ve mevcut yatırımların kente ne verebildiği konusunda olacağını kaydetti.


     Bilecik adına neler yapılması gerektiğinin yapılan toplantı çerçevesinde konuşulması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Mortan, şöyle konuştu:


     ''Mevcut yatırımlarımızın verimini nasıl arttırabiliriz. sanırım bu dönemden sonra Bilecik'in tartışacağı konu budur. bunu tartışmak için de Bilecik'in baya bir vakit kaybettiğini düşünüyorum."


     Belediye Başkanı Selim Yağcı, mevcut yatırımların verimliliğinin arttırılabilmesi konularının tartışılmasının geç kalınmış konu olarak gördüğünü, Bilecik Belediye Başkanı olarak şehirde bazı faliyetlerin oluşumu için öncelikle kendilerinin sorumlu olduğu halkın günlük ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında gerekli önlemlerin alınması olduğunu ve geçen 5 yıllık süreçte de bu çalışmalar noktasında gerekli alt yapıyı oluşturdukları kanaatinde olduklarını kaydetti.


     Yatırımın sürekliliğini sağlamak noktasında şehrin kent performansının da çok önemli olduğunu belirten Yağcı, şunları söyledi:


     ''Bilecik bu zamana kadar şehircilik noktasında istenilen performans sergileyememiş ama bu performans sergileyememesi Bilecik'in imkanlarının sınırlı olmasından değil, aslında imkanların gerektiği ölçüde kullanılmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bilecik'imizin çok önemli coğrafi konumda olmasına rağmen ayağında bir pranga gibi bu coğrafi konumunu, etrafına bağlayan yol ağlarının bu zamana kadar yapılmamış olması Bilecik'in mütevazi ölçekli olarak kalmasında en önemli olumsuz etken olarak görüyorum. Özellikle Bozüyük, Bilecik, Mekece duble yolun yapılması, hızlı tren çalışmalarının oluşması, Yenişehir, Bursa yolunun gündeme girmesi ve yine Bilecik Bursa hızlı tren çalışmalarının başlamasıyla birlikte bu şehrimiz üzerindeki perdenin de hızla dağıldığını müşeade etmekteyiz. bizim artık Bilecik olarak bundan sonra elimizdeki olan potansiyelleri sanayi noktasında, diğer alanlarda tüm unsurlarıyla kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. bunları kullanırken özellikle sanayi anlamında düşündüğümüzde dünyanın hepimizin dikkat etmesi gereken iki unsuru çalışmalarımızda da dikkate alınması lazım. yani, dünya artık medeniyet seviyemizi devam ettirebilme ve bunu ilerletebilme noktasında enerji kaynaklarına ihtiyacımız var. ama hayatiyetimizi de devam ettirme noktasında da çevreye ihtiyacımız var. Bilecik sanayisiyle çevresel şartlarıyla birlikte ama her şeyden önce tarihsel ve doğa özellikleriyle birlikte günümüze kadar gelmiş, çevreye az zarar veren, katma değeri yüksek. istihdam imkanları fazla olan sanayi kollarıyla Bilecik birlikte desteklenmesi lazım. ama Birecik'e baktığımızda çok da Sanayiye aç bir memlekette değiliz. sanayi noktasında da gerekli tecrübeye sahip olduğumuzu düşünüyorum.''


     Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özünlü'de konuşmasında, Bilecik'in yıllardır gelişmiş olan şehirlerin arasında sıkışımış halde kaldığını, ve ilin teşvik kapsamı alanına alınmamasının da Bilecik sanayicisinin önünde bir engel olduğunu kaydetti.

 

Konuşmasında, TOBB tarafından düzenlenen toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki ülkenin arasındaki ticaret hacmini artırmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:

 

''Biz küçük düşünemeyiz. Büyük davaların insanları büyük düşünür. Küçük düşünenlerle de bir yere varılmaz. Biz hem büyük düşüneceğiz, planlarımızı büyük yapacağız ve ona göre de büyük oynayacağız. Türkiye bu ivmeyi yakalayan bir ülkedir. Ukrayna ile ilişkileri her alanda güçlendirerek, işbirliğini daha da pekiştirerek on yıl içinde 40 milyar dolar rakamını yakalamış olacağız.” dedi.

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,  

 

13.01.2011

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • ORTAK AKIL TOPLANTISI'NA KATILDIK

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç