TOBB'DA UMEM TANITIM TOPLANTISI

• 20.01.2011

UMEM projesi dahilindeki Tüm Oda ve Borsa Temsilcilerinin katıldığı toplantıda TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, işsizlik sorunun çözümü için bu projenin çok büyük bir fırsat olduğuna işaret ederek, “Ne olur bunun farkına varalım. İşsizlerimize meslek kazandıracak ve iş sahibi yapacak; nitelikli işçi sıkıntısı çeken işverene de eğitim görmüş, beceri kazanmış eleman kazandıran bundan daha büyük bir proje yok. Web sitesine olan ilgi, istihdam sorununun büyüklüğünü gösteriyor” dedi.

Hisarcıklıoğlu projenin web sitesine olan ilgiyi “Bu müthiş bir rekor. Ben böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum” şeklinde yorumladı.

Meslek kursları 17 Ocak’ta açıldı. Hedef bu yıl 200 bin kişiyi iş sahibi yapmak. Ancak talep fazla olursa daha çok kişiye imkan sağlanacak. Beceri’10 projesi ile 5 yılın sonunda da 1 milyon kişiye iş imkânı sağlanması hedefleniyor.

Proje; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ETÜ, TEPAV ve TOBB’un işbirliğinde yürütülüyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde yapılan UMEM bilgilendirme toplantısına Odamızı temsilen Genel Sekreter Sayın Bedri ÖZTÜRK katıldı.

20.01.2011

• TOBB'DA UMEM TANITIM TOPLANTISI