BOZÜYÜK TSO PROJESİNİ BEBKA KABUL ETTİ.

• 13.06.2011

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası'nın  BEBKA Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı” çerçevesinde hazırladığı Projesi kabul edildi.

Bozüyük TSO tarafından hazırlanan İhracat Potansiyelinin Geliştirilmesi İçin Sorun Tespiti ve Çözüm Önerileri Konulu Proje BEBKA    “Kalkınma Ajans’larının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun” hükümleri uyarınca incelenerek kabul edildi.

22 Şubat 2011 tarihinde kamuoyuna duyurulan program çerçevesinde Bursa, Eskişehir ve Bilecik il merkezleri düzenlenen 3 adet Bilgilendirme Toplantısına toplamda 184 kişi katıldı. Son başvuru tarihi olan 13 Mayıs 2011 saat 17:00 itibariyle proje başvurularının kabulü sona erdi. 2011 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Başvuru Rehberi ‘2.1.1.Başvuru Sahibinin Uygunluğu’ bölümünde belirtilen kurum ve kuruluşlara açık olan “Doğrudan Faaliyet Desteği Programı” 2011 yılı Destek Programına 71 adet proje başvurusu sunuldu.

Değerlendirme sürecinin ilk aşaması olan ön inceleme sürecinde, idari kontrol ve uygunluk kontrolleri yapılmış olup, 71 adet proje başvurusunun 66’sı, ön incelemede uygun bulunup teknik ve mali değerlendirme aşamasına geçmiş, 5 adet proje başvurusu ön inceleme sonucunda değerlendirme sürecine dâhil edilmemiştir.

Ön inceleme sürecinde uygun bulunan toplam 66 adet proje başvurusu, konuyla ilgili uzmanlık ve tecrübeleri dikkate alınarak belirlenen ajans uzmanları tarafından proje değerlendirme kriterlerine göre puanlanarak ilgili kriterlere göre puanlanarak değerlendirilmiştir. Sonuç olarak projelerin tamamının puanlamaları incelenerek desteklenmesi tavsiye edilen asil ve yedek proje listesi oluşturulmuştur.

18 Mayıs 2011 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında başvurular değerlendirilmiş olup mali destek almaya hak kazanan asil ve yedek projelere karar verilmiştir. BEBKA Genel Sekreterliği tarafından Yönetim Kurulu tarafından onaylanan projelerin bütçe kalemleri ve tutarları incelenmiş ve revize edilmiştir.

“2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı” kapsamında sağlanacak toplam destek tutarı 900.000 TL olup, bu tutar başarılı bulunan ve yüksek puan alan projelere tahsis edilmiştir.

BEBKA dan Mali destek almaya hak kazanan proje başvuru sahiplerine ait asil ve yedek liste aşağıda sunulmuştur.

ASIL LİSTE

Bursa Termal Kent Saha Analizi

TR41-11-DFD-011

Sivil Toplum ve Kalkınma Enstitüsü Derneği

Eskişehir’deki Lojistik İhtiyaç ve Faaliyetlerinin Belirlenmesine İlişkin Fizibilite Çalışması

TR41-11-DFD-040

Osmaneli İlçesinin Örtüaltı Tarım Potansiyeli

TR41-11-DFD-044

Bilecik Belediyesi

Mevcut Spor Tesislerinin Kentsel Yenileme Çerçevesinde Fizibilitesinin Hazırlanması

TR41-11-DFD-009

Eskişehir Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası

Mobilya Üretiminde Gelişme, Marka Olmanın Önündeki Engellerin Kaldırılması için Strateji Belirleme

TR41-11-DFD-061

Yeşil Sakarya Yaş Sebze ve Meyve Pazarlama Kooperatifi Üretici Birliği

Sağlıklı Toplum İçin İyi Tarım ve Markalaşma

TR41-11-DFD-059

Söğüt Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği

İpekböcekçiliğinin Modernizasyonu: "Çiftlik -Dut Ağacı Modeli" Fizibilite Çalışması

TR41-11-DFD-060

S.S. Deri Sanayicileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi

Arıtma Çamurunun Kompostlaştırılması Etüdü

Projemizin bölgemizde uygulanabilirliği adına Üyelerimizin göstereceklerine inandığımız  ilgi ve destekleri için şimdiden teşekkür ederiz.

13.06.2011

• BOZÜYÜK TSO PROJESİNİ BEBKA KABUL ETTİ.