Haber Arşivi

AFRİKA AÇLIK FELAKETİNE YARDIM KAMPANYASI

  • 09.08.2011
  • bozuyuktso

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sn: M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU' nun imzası ile Odamıza iletilen ve yine 08 Ağustos 2011 tarihinde TOBB Hizmet Binasında yapılan Basın Toplantısında Kamuoyu ile de paylaşılan açıklaması  aşağıda verilmiştir.

BOZÜYÜK TSO

09/08/2011

 

           "Dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’da 40 milyonun üzerinde insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı, her üç Afrikalıdan birinin yetersiz beslendiği, özellikle 2011 yılında Doğu Afrika ülkelerinin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığı ve bu kuraklığın başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ettiği, kısacası bir insanlık dramı ile karşı karşıya kalındığı tüm kamuoyunca bilinmektedir.

             Birliğimiz de, açlık felaketi ile karşı karşıya kalan Afrika ülkelerine gerekli maddi yardımın ve desteğin sağlanması amacıyla, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ile bu doğrultudaki mevzuat hükümleri çerçevesinde 1 aylık süre ile sınırlı olmak üzere bir yardım kampanyası düzenlemiştir.  Bu kampanyaya, tüm oda ve borsalarımız, sektör meclislerimiz, Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarımız ile bunların üyeleri ve arzu eden vatandaşlarımız katılabileceklerdir.

             Kampanya için yardımlar, Birliğimizin açtırdığı Türkiye İş Bankası A.Ş. TOBB Şubesi nezdindeki “TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı” adı altında 4375-333 numaralı TL hesaba (IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33) yatırılacaktır. Bu hesapta toplanan nakdi bağış tutarları, Ankara Valiliği’nin denetimi sonrasında 2011/9 sayılı Başbakanlık Genelgesi’nde belirtilen banka hesap numaralarına aktarılacaktır.

             Kanaat önderlerimiz olan sizlerden, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayında, halkımızın da beklentileri doğrultusunda Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkeleri için her türlü yardım ve desteği sağlayacağınız inancıyla bu kampanyanın tüm üyelerinize bildirilmesini ve nakdi bağışlarınızın anılan hesaplara gönderilmesini rica ederim.

             Saygılarımla,

M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU
TOBB  BAŞKANI

  • AFRİKA  AÇLIK  FELAKETİNE   YARDIM KAMPANYASI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç