Haber Arşivi

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDAN AFRİKA AÇLIK FELAKETİNE YARDIM

  • 16.08.2011
  • bozuyuktso

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın birlikte başlattığı Afrika'ya yardım kampanyasına Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası'ndan 2000 TL yardım yapıldı.

 

            Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Habib ESEL; Afrika'da insanların karşı karşıya kaldıkları bu üzücü açlık tehlikesi karşısında Odamız Yöneticilerinin aldıkları karar ile 2.000 TL yardım yapılması kararlaştırılmıştır dedi.  

 

            ESEL açıklamasının devamında ayrıca Odamıza kayıtlı bütün üyelerimizi, iş adamlarımızı ve hayırsever vatandaşlarımızı da bu kampanya ya destekte bulunmaya davet ediyoruz, Afrika'da açlıkla mücadele eden insanlara yardım elimizi uzatmalıyız. Televizyonlardan görülen manzara dehşet verici. Bu manzaranın giderilmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz" dedi.

 

            Yine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince Odamıza iletilen bir yazıda "Bakanlar Kurulunca Yardım Kararı alınan doğal afetler dolayısıyla Başbakanlık aracılığı ile makbuz karşılığı yapılan ayni ve nakdi bağışların tamamının" gelir ve kurumlar vergisi matrahının tespitinde, beyannamede ayrıca gösterilmek şartıyla indirim konusu yapılabileceği özellikle belirtilmiştir.

 

            Bağış ve yardımın ayni olarak yapılması halinde;

            Düzenlenecek faturada bağışlanacak malın "Maliyet Bedelinin" esas alınarak hesaplama yapılması,

            Fatura üzerine "söz konusu mal bedeli Katma Değer Kanunu'nun 17/2-b maddesi gereğince bedelsiz teslim edildiğinden KDV hesaplanmamıştır" notunun yazılması,

            Faturanın "Türkiye Diyanet Vakfı" adına düzenlenmesi.

            Mal muhteviyatının teslimi sırasında Türkiye Diyanet Vakfından "iş bu mal muhteviyatı Afrika Açlık Felaketi Yardım Kampanyası kapsamında Vakfımızca teslim alınmıştır" ibareli teslim makbuzu alınması, gerekmektedir.

            Diğer taraftan, bu kampanya kapsamında yapılacak nakdi bağış ve yardımların 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ve 5520 sayılı Kurumlar vergisi kanunu açısından matrah tespitinde tamamının indirime konu olabilmesi için, bağışın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince açtırılan banka hesabına yatırılırken banka dekontuna "Afrikaya yardım kampanyası çerçevesinde Başbakanlığa aktarılmak üzere" açıklamasına yer verilmesi önem arz etmektedir.

           

            Denilmektedir.

           

Değerli Üyelerimize..,  Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla..,  

 

16/08/2011

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDAN  AFRİKA  AÇLIK  FELAKETİNE  YARDIM

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç