Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO MECLİS BAŞKANI SN:OSMAN TEKELİ TOBB İSTİŞARE TOPLANTISI'NA KATILDI.

  • 22.08.2011
  • bozuyuktso

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Oda ve Borsaların Meclis Başkanları 21.08.2011 Pazar günü TOBB ETÜ’de gerçekleştirilen istişare toplantısında bir araya geldi.​

 

            Yapılan toplantıya Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman TEKELİ katıldı.


            TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıda TOBB’un çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirilirken, Türkiye ve dünya ölçeğindeki ekonomik gelişmelerin de değerlendirmesi yapıldı.

 

            TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüş alışverişinde bulunma imkânı bulan Meclis Başkanları, hem bölgelerine hem de Türkiye ve dünya ekonomisine ait görüş ve önerilerini dile getirdiler.

            Toplantının açılışında bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘insanların en hayırlısı, insana faydalı olandır’ düsturuyla hareket ettiklerine vurgu yaparak, Afrika’daki açlık felaketi nedeniyle düzenledikleri yardım kampanyası için çağrıda bulundu. Oda ve borsalara yardımlar için teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, yardımların kesilmemesi isterken, herkesin kendi bölgesinde yardımların çoğalması için aracı olması gerektiğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, yardım kampanyası ile ilgili olarak “Türkiye’de aç insan yok mu?” şeklindeki eleştirileri de hatırlatarak, “Türkiye’de açlıktan ölen insan yok ama orada açlıktan ölen insanlar var. Görmeyince bunu hissetmek mümkün değil. Anlatabilmek mümkün değil” dedi.

 

            Somali’nin yüzde 99’unun müslüman olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Aynı dilden, aynı dinden aynı mezhepten insanlar. Ama zenginlik ülkesi Somali iç savaşla birbirine düşünce açlık ve ölümle karşı karşıya kaldı. Birbirine düştüğün zaman Allah rahmet ve bereketi kesiyor. Bu kulağımıza küpe olsun. Önce kendi içimizdeki birlik ve beraberliğe çok dikkat etmek zorundayız” dedi.

            -Türkiye’nin en demokratik kurumundayız.

            TOBB’un Türkiye’nin en demokratik kurumu olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Hepimizin geldiği yer meslek grupları. Rekabet ettiğimiz rakiplerimizin oylarıyla seçiliyoruz. Bundan daha demokratik bir yapı olabilir mi?” diye konuştu.

 

            Kadın ve genç girişimcilerin önemine işaret eden TOBB Başkanı, “Hepimizin örnek aldığı kişi Peygamberimiz değil mi? Peygamberimizin eşi Hz. Hatice Validemiz ticaretle uğraşırdı. O zaman sizin kızınız niye ticaretle uğraşmasın. Niye peygamberimizi örnek almıyoruz” dedi.

 

            Hisarcıklıoğlu, işadamlarının para ve danışmanlık kaynaklarına nasıl ulaşabilecekleri konusunda ABİGEM’in çok önemli bir imkan olduğunu anlatırken, KOBİ AŞ ve Kredi Garanti Fonu gibi kuruluşlar hakkında da detaylı bilgiler verdi.

 

            Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

            Saygılarımızla.

 

                Kaynak: http://www.tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.aspx?rid=830&lst=MansetListesi

 

22/08/2011

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TSO MECLİS BAŞKANI SN:OSMAN TEKELİ TOBB İSTİŞARE TOPLANTISI'NA KATILDI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç