Haber Arşivi

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI BOZÜYÜK'Ü ZİYARET ETTİ.

  • 27.11.2011
  • bozuyuktso

 

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner YILDIZ, Oda Üyelerimizden Demirer Kablo Fabrikasını ziyaret etti.

                 Bakan YILDIZ, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Kaymakam Oktay Kaya, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman TEKELİ ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahri TUNCA, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Demirer Kablo Yönetim Kurulu Üyesi Sait Gönenç, Fabrika Müdürü Cengiz Zeybek ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

                 Bakan Yıldız'a Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman TEKELİ ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahri TUNCA tarafından Bozüyük'ün Kurtuluşu ve Milli Mücadelede kazanılan zaferlere önderlik eden, ve tarihe "Siz Orada Yalnız Düşmanı Değil Milletin Makûs Talihini de yendiniz..," T.B.M.M. Başkanı Mustafa KEMAL"  sözleriyle adını yazdıran İnönü Savaşları Metristepe Zafer Anıtı ve Bozüyük hakkında geniş bilgiler veren Geçmişten günümüze Bozüyük Kitabını hediye ettiler.

                Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Özel sektörde yüzde 34 civarında olan enerji üretimi payları şu anda yüzde 53'lerde, amacımız bunu kısa ve orta vadede yüzde 75'lere taşımak" dedi.

                Toplantı salonunda fabrika hakkında brifing alan Bakan Yıldız, işletme bölümlerinde ve laboratuvarda incelemelerde bulundu.

                Yıldız, fabrika ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Bozüyük'teki Mass Kablo'ya bağlı Demirer Kablo Fabrikası'nın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli kablo fabrikalarından biri olduğunu söyledi.

                "Gerçekten insan iftihar ediyor. Burası, Türkiye'nin politikalarıyla örtüşen, uluslararası sermayeyle büyüyen, yerli kaynak haline getirilen bir üretim tesisi" diyen Yıldız, şöyle konuştu:

                "Burada teknolojik bütün gelişmeler bizzat tatbik ediliyor, uygulanıyor. ARGE merkezlerini, test merkezlerini severek, isteyerek ve heyecan duyarak dolaştım. Türkiye son 9 yıl içinde özel sektör özellikle enerji üretim tesislerindeki payını artırarak bugünlere geldi. Özel sektörde yüzde 34 civarında olan enerji üretimi payları şu anda yüzde 53'lerde, amacımız bunu kısa ve orta vadede yüzde 75'lere taşımaktır. Dolayısıyla daha çok rekabet edebilen, serbest piyasa oluşturulabilen ve bundan vatandaşımıza mutlaka kalite olarak dönebilecek bir yapıyı sağlamamız gerekiyor. Hamdolsun yönümüz doğru bir yön, hedefimiz doğru bir hedef. Gittiğimiz ve yaptığımız işler de doğru işler. Genel itibariyle baktığımızda bunları daha da hızlandırıyor olmamız lazım. Bugün Mass Kablo Fabrikası bunun en iyi örneklerinden biridir.'

                Bir gazetecinin "Enerji konusunda Türkiye'nin komşu ülkeleriyle herhangi bir sıkıntısı var mı- Son zamanlarda Suriye ile yaşanan sıkıntılardan dolayı bu ülkeyle enerji konusunda herhangi bir değişiklik olacak mı" yönündeki sorusunu yanıtlayan Yıldız, şunları söyledi:

                "Başbakan Yardımcımız Babacan'ın başkanlığında bir toplantı yapacağız. Yaklaşık 5-6 Bakanla beraber toplanacağız. Bunlar değerlendirilecek. Şu anda stratejilerimizde ve politikalarımızda herhangi bir değişiklik yok. Bütün komşularımızla yürüttüğümüz enerji projelerinde herhangi bir değişiklik yok."

                Yıldız, daha sonra karayoluyla Kütahya'ya hareket etti.

 

Değerli Üyelerimize..,

Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla.., 

 

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

27/11/2011

  • ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI  BOZÜYÜK'Ü ZİYARET ETTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç