Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO VE MESLEK LİSESİ İŞBİRLİĞİNDE BECERİ" 10 UMEM KURSİYERLERİ VE YENİ GİRİŞİMCİLERE SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ.

  • 29.11.2011
  • bozuyuktso

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Girişimcilik Eğitimi ve Bozüyük TSO, Bilecik İş-Kur, Bozüyük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliğinde düzenlenen BECERİ" 10 UMEM Kursları Sertifika Töreni Bozüyük Endüstri Meslek Lisesi Salonunda yapıldı.

 

            29.11.2011 tarihinde Bozüyük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Salonunda Bozüyük TSO Temsilcileri ve Endüstri Meslek Lisesi Temsilcilerinin ev sahipliğinde yapılan sertifika törenine; Bilecik Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Bozüyük Kaymakamı Dr.Oktay KAYA, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Gençağa SERASLAN, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Serdar Sayan, Eskişehir KOSGEB Müdürü Ali Vasfi ESKİCİOĞLU, Bilecik İŞ-KUR Müdürü Zihni YALÇIN, İşletme Temsilcileri ve Kursiyerler katıldı.

 

            Bozüyük TSO Meclis Başkanı Osman Tekeli bölgedeki işsizlere iş ve meslek kazandırıp iş hayatına hazırlanmaları, meslek kazananlara da iş sahalarının açılabilmesi adına, girişimciliğin desteklenmesi yönünde çalıştıklarını kaydetti.

             TEKELİ ayrıca Girişimcilik kursunu başarı ile bitiren 29 kursiyerden 4 tanesinin işini kurduğunu ve KOSGEB desteklerinden yararlanmak üzere girişimlerini başlattığını kaydetti.

 

            TEKELİ konuşmasının devamında UMEM Projelerini Bozüyük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Bilecik İŞ-KUR müdürlüğünce oldukça özverili bir şekilde yürüttüklerini ve Bozüyük'te gayet başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Yeni dönemde hali hazırda 2 adet büyük firmanın da 120 adet yeni stajyer talepleri olduğunu kaydetti.

 

            İlginin yoğun olduğu sertifika töreninde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Serdar Sayan, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında açılan Kurslara kayıt olanlar, istihdam edilecek insan sayısının altında kalıyor dedi.

             Prof. Dr. Serdar Sayan, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikalarının verilmesi dolayısıyla Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu kurslara olan ilgisizlikten üzüntü duyduğunu kaydetti.

            "UMEM kurslarına yeterince ilgi gösterilmiyor. Kurslara kayıt olanlar, istihdam edilecek insan sayısının altında kalıyor" diyen Prof. Dr. Serdar Sayan, şöyle konuştu:

            "Bu pembe bir tablo. Türkiye'de hiç işsizlik yokmuş gibi görünüyor. Bu kurslara kayıt olmakta ve akabinde sanayide çalışmakta belli bir isteksizlik görüyorum. Bu Türkiye çapında bir sorun. Bozüyük ekonomisinin iş yaratmakta nispeten daha az sıkıntı çekmesi dolayısıyla burada daha farklı olabilir ama özünde bunu, Türkiye'nin problemi olarak görüyoruz. Dünyada yüksek katma değer yaratan ülkelerin tarihlerine baktığınızda, bunların sanayileştikten sonra bu hale geldiğini görürsünüz. Dolayısıyla bizim bu sıkıntımız, sanayileşmede yeni bir evreye geçmekte dar boğaz yaratıyor. Bunun üstesinden Türkiye olarak gelmek zorundayız. Bozüyük'te işe doygunluk bile olsa kursların, kursiyer talebi bulamamaktan kaynaklanan nedenlerden dolayı kapanmamasını sağlamalıyız. Türkiye'de bu kurslara daha fazla katılımın olmasını sağlamalıyız."

            Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bilecik İl Müdürü Zihni Yalçın da bu yıl düzenlenen 11 meslek edindirme kursuna katılan 168 kişiden 123'ünün kursu başarıyla tamamladığını, bunlardan 98'nin de iş yerlerinde staj yapmayı kabul ettiğini belirterek, kursiyer bulunamaması nedeniyle 9 grupta kurs açamadıklarını bildirdi.

            Eskişehir KOSGEB Merkez Müdürü Ali Vasfi ESKİCİOĞLU ise Bozüyük TSO Organizasyonu ile Girişimcilik Eğitimi alan ve Sertifikalarına kavuşan Girişimcilere kendi işlerini kurmaları sırasında KOSGEB tarafından 27.000. TL sına kadar Hibe destek ve yine işlerini sürdürebilir hale getirdiklerinde ise 70.000 TL ye kadar Faizsiz Kredi kullanma imkanına kavuşacaklarını belirtti.

            Konuşmaların ardından kursu tamamlayarak belge almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Kaymakam Oktay Kaya, Belediye Başkan vekili Gençağa SERASLAN , Bozüyük TSO Meclis Başkanı Osman TEKELİ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin ELMAS, Fahri TUNCA ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

 Anadolu Ajansı [3159700] 

Değerli Üyelerimize..,

Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,   

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

29/11/2011

  • BOZÜYÜK TSO VE MESLEK LİSESİ İŞBİRLİĞİNDE  BECERİ" 10 UMEM KURSİYERLERİ VE YENİ GİRİŞİMCİLERE  SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç