Haber Arşivi

MARKA ŞEHİR OLMA YOLUNDA GELİŞEN VE DEĞİŞEN BİLECİK’İN TÜRKİYE VE DÜNYADAKİ YERİ VE ÖNEMİ KONULU PLATFORMA KATILDIK.

  • 05.12.2011
  • bozuyuktso

 

Bilecik Belediyesi tarafından “Marka şehir olma yolunda gelişen ve değişen Bilecik’in Türkiye ve dünyadaki yeri ve önemi” konulu arama platformu düzenlendi. Düzenlenen programa Odamızı temsilen Meclis Başkanı Osman TEKELİ ve Genel Sekreter Bedri ÖZTÜRK katıldılar.

            Yapılan toplantıda Vali Akpınar, yaptığı konuşmada, Bilecik’in son 10-15 yılda gelişmeye başladığını ve nüfus oranıyla geçen yıl Türkiye’nin en hızlı nüfus artışı olan il olduğunu söyledi.
Kentin çevresindeki inşaatlar, sosyal tesisler, okullar ve üniversitenin, gelişmenin en önemli göstergeleri olduğuna işaret eden Vali Akpınar, şöyle konuştu:

            'Bilecik her bakımdan gelişiyor. Bize düşen görev, bu gelişmeyi sağlıklı, güzel ve yaşanabilir bir kent içinde yürütebilmek. Belediye başkanları ve yerel yöneticiler şehri geliştirirken geniş caddeleri, yolları, park bahçesi, okul, sağlık ocağı, hastane ve cami yapılacak alanları bırakarak kentin gelişmesini sağlamalıdır. Tarımda ciddi gelişmeler var. DSİ ve Özel İdare imkanları ile baraj ve gölet yapılabilecek her yer değerlendirilmiş vaziyette. Bunların nimetlerini yeni yeni görüyoruz. Bilecik'te mermer ve seramik çıkıyor ama gelen kişilere verebileceğimiz, Şeyh Edebali'nin, (İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın) sözünden başka bir şeyimiz yok. Hep birlikte Bilecik'i temsil edecek daha başka simgeler bulmamız gerekir. Bilecik'te kültür turizmi olarak Osmanlı dönemine ilişkin antik döneme ait eserler var, bunlar değerlendirilebilir.'

            AK Parti Bilecik Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Fahrettin Poyraz, Bilecik'in birçok ille kıyaslanmayacak derecede işlenmesi gereken zengin bir potansiyele sahip olduğunu anlattı.

            Bilecik’in genel nüfusla kıyaslandığında Türkiye ortalamasının üzerinde işçi potansiyelinin bulunduğunu belirten Poyraz, sözlerine şöyle devam etti:

            “Bu işçi nüfusumuzu ve iş gücümüzü nereden kazanıyoruz diye baktığımız zaman köylerimizi görüyoruz. Bu sefer tarım potansiyelini tartışmaya başladığımız zaman köy nüfusumuzun gittikçe azaldığını, yaşlandığını ve üreten nüfusun köylerde kalmadığını görüyoruz. Bizim orta vadede tarımda karşılaşacağımız en büyük risklerden bir tanesi bu. Şu anda köylerimizde verimli tarım ve hayvancılık yapacak nüfusumuz hemen hemen kalmadı. Köy nüfusumuz azaldı ve köylerimizin nüfus ortalaması 60 yaşın üzerine çıktı. Bir risk daha bekliyor bizi. Verimli topraklarınız var bu topraklar mutlaka işlenecek, özellikle Sakarya havzasında. Aynı sanayide olduğu gibi biz il dışından tarım işçisi ithal eden bir il konumuna düşeceğiz. Başka yerlerden gelecek olan bu nüfusun sorunlarına karşı biz hazırlıklı mıyız? bunlara şimdiden hazırlıklı olmalıyız.”
            MHP Bilecik milletvekili Bahattin Şeker de birlik ve beraberlik içinde Bilecik’e yeni bir yol çizilmesi, tarihi, kültürü, sosyal yaşamı ve doğa turizminin ön plana alınması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

            “Bunları öne çıkararak tur operatörü ve acentalarının iki gün burada ağırlayıp Bilecik’i tanıtacak bir propaganda yapmak lazım. Bu potansiyel Bilecik’te var. Bunların yanında tarihi dizilerle ilişkiler kurulup Bilecik’in turistlik güzel yerlerinde dizilerle ilgili bir çalışma yapılabilir. Bu dizilerden faydalanılması lazım. Birde biz bu memlekette seramik ve mermerin ana yatağıyız. Senelerdir konuştuk ama yapamadık. İtalya ve Almanya’da böyle bölgeler var. Bu bölgelerle ilgili uluslararası bir fuar yapılabilir. Bu da Bilecik’i öne çıkaracaktır.”


            TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ise bu platformda sadece Bilecik'in değil, bölgenin sorunlarının da ele alınması gerektiğini söyledi.

            Hükümetin, kalkınma ajanslarıyla bölgesel gelişme ve kalkınmayı ön plana çıkarmaya çalıştığını vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

            'Bilecik, Eskişehir ve Bursa'nın da bir arada olduğu kalkınma ajansıyla birçok projesini çevre illerle, özellikle komşuları olan Eskişehir ve Bursa ile planlıyor. Dolayısıyla bu konferansta da gündeme gelecek konuların çapının biraz daha büyütülerek bu çerçevede ele alınmasının fizibilite ve ülke ekonomisi açışından doğru olacağını düşünüyorum. Bu çerçevede Eskişehir, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi. Bu sadece Eskişehir'i ilgilendiren bir girişim değil. Türk dünyasının başkenti olmak demek, aynı zamanda Osmanlı coğrafyasının da dünyaya tanıtılması anlamına geldiği için Bilecik, Bursa ve Sakarya bu projenin içindedir.'

            Belediye Başkanı Yağcı da Bilecik’in önemli değerleri ve referanslarının bulunduğunu ancak bugüne kadar bu değerlerin ve referansların rekabetin oluştuğu dünyada iyi değerlendirerek ön plana çıkaramadıklarını söyledi.

            Ellerindeki özellikleri daha iyi değerlendirerek günün şartları içerisinde marka değerleri oluşturarak gelecek nesillere daha güzel müreffeh çevreyi emanet etme sorumluluğu içerisinde olduklarının altını çizen Yağcı, şöyle konuştu:

            “Bilecik her şeyden önce kuruluşun merkezi ve hiç birilerine nasip olmayan Osmanlı gibi bir devletin kurulduğu topraklar. Biz maalesef Osmanlı devletinin kuruluş mekanı, toprakları turizm anlamında gerektiği kadar değerlendiremediğimizi görüyoruz. Yine ilimiz coğrafi anlamda çok önemli bir konumda ve durumda. Yollarımızla, iklimimizle, üretilen tarım ürünlerinin marka değer oluşturma noktasında yapılacak çalışmalara bakıldığında bu alanın gerçekten istenilen paralellikte olmadığını görüyoruz ama bunlar yapılırken Bilecik’te hiçbir şey olmadığı anlamında değil. Buna karşı günümüz şartlarında çok güzel çalışmalar da var.”

            İlçe ve belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, il genel ve belediye meclis üyeleri ile işadamlarının katıldığı platformda Belediye Başkanı Yağcı, Vali Akpınar’a, milletvekilleri Avcı, Poyraz ve Şeker’e Osmanlı armasının bulunduğu tabak hediye etti.

            Belediye Başkanı Yağcı, Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özünlü, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Tekeli Genel Sekreter Bedri ÖZTÜRK, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, Mimarlar Odası Başkanı Ufuk Aykaç, Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Bilecik Şubesi Başkanı Şadi Erdal ve işadamı Turgut Özen’den oluşan heyet, platformda Bilecik’i değerlendirdi.

             Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.
         Saygılarımızla..,  

               Kaynak: http://www.bilecik.gov.tr/default_B0.aspx?id=767

 

 

           

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

05/12/2011

  • MARKA ŞEHİR   OLMA YOLUNDA GELİŞEN VE DEĞİŞEN BİLECİK’İN   TÜRKİYE VE DÜNYADAKİ YERİ VE ÖNEMİ  KONULU PLATFORMA KATILDIK.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç