Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO 2. İNÖNÜ ZAFERİ’NİN 91′NCİ YIL DÖNÜMÜ’NE KATILDI

  • 02.04.2012
  • bozuyuktso

 

Bozüyük TSO, 1 Nisan 2012 Pazar Günü Saat:9:30’da Metristepede Başlayan 2. İnönü Zaferi Kutlamalarına katıldı.

 

              Sabah ilk olarak Metristepe Anıtı'nda ki törenler, saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere bayrak çekimi ve saygı atışı ile sona erdi.
 

               Daha sonra, Vali Halil İbrahim Akpınar, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, TBMM İdari Amiri Mustafa Kabakçı, CHP Ankara milletvekili ve İsmet İnönü’nün torunu İnönü Vakfı Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, MHP Bilecik milletvekili Bahattin Şeker, 1'nci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ertan Koşarsoy ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çoban, Genel Sekreter Bedri ÖZTÜRK ile diğer ilgililer, ilk olarak İnönü muharebelerinin yaşandığı Bozüyük ilçesindeki Metristepe Anıtı'nda bir araya geldi.

 

             Burada ki törenler çelenk sunumuyla başladı. Burada konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdari Amiri Mustafa Kabakçı, Türk Milleti'nin bileğinin bükülemediğini dünyaya tekrar göstermek için burada bulunduklarını söyledi. Milli Mücadelenin her safhasında olduğu gibi, burada da madde ile mananın çekişmesinin söz konusu olduğunu ifade eden Kabakçı, "Asker ve teçhizat olarak kat be kat fazla olmasına rağmen düşman orduları için mağlubiyet mukadder olmuştur. Bunun yegane izahı, vatan müdafaası konusundaki azmin yarattığı moral güçtür. Buradan almamız gereken ders tarihi iyi okumaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'te "Tarihini bilmeyen milletler, başka milletlerin şikarıdır, avıdır" diyerek tarihe verdiği önemi söylemektedir. Dünü bilmezsek, bu günü anlayamayız, yarına da ulaşmamız mümkün değildir" dedi.

 

             Törenlere, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdari Amiri Mustafa Kabakçı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili ve İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan, Hava Pilot Korgeneral Abidin Ünal, Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bozüyük Kaymakam'ı Oktay Kaya, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu,Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yrd. Ali Çoban, Genel Sekreter Bedri ÖZTÜRK  ile gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

  
            Değerli Üyelerimize..,

            Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

            Saygılarımızla..,    

02.04.2012

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BOZÜYÜK TSO  2. İNÖNÜ ZAFERİ’NİN 91′NCİ YIL DÖNÜMÜ’NE KATILDI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç