Haber Arşivi

TMSF TOPRAK FABRİKALARINI HALİS TOPRAK A DEVİR PROTOKOLÜNÜ İMZALADI.

  • 27.06.2012
  • bozuyuktso

 

Halis Toprak ve Toprak Ailesi 1056 gün sonra yeniden şirketlerinin yönetimini devralıyor..

          Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Toprak Grubu şirketleri arasında, grubun TMSF’ye olan borçlarının ödenmesine yönelik olarak protokol imzalandığı bildirildi. TMSF’den yapılan açıklamaya göre, TMSF ile 30 Kasım 2001 tarihinde Fon’a devredilen Toprakbank’ın hakim ortağı Toprak Grubu şirketleri ile Halis Toprak, Ahmet Toprak ve Mehmet Toprak arasında, grubun Fon’a olan borçlarının ödenmesine yönelik olarak protokol imzalandı.

          Toprak Grubu’nun, TMSF’ye olan borçları bir kısım taşınmazların ayni tahsilat yoluyla Fon tarafından devralınması suretiyle tasfiye edildi. Açıklamada, TMSF’nin kendisine kanunlarla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde, kamu alacaklarının en yüksek değerle tahsili ve Fon’a devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Kaynaklara göre, TMSF ile Toprak Grubu karşılıklı davalardan vazgeçerek el sıkıştı. Toprak Grubu’ndan bilgi veren kaynaklar, “Gayrimenkuller karşılığı borçlarımızı ödemiş olduk ve TMSF ile helalleştik. El konulan şirketleri de TMSF’den geri alacağız” dedi. Buna göre Toprak Grubu’nun 21 sanayi tesisinin yönetimi 29 Haziran 2012 tarihinde, 1.056 gün sonra tekrar Halis Toprak’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda Toprak Ailesi’ne geçecek.

          TMSF ile Toprak Grubu arasında 10 yılı aşan sorunda ilk protokol 18 Aralık 2004’te, ikincisi 6 Şubat 2008’de imzalanmıştı. Fon Ağustos 2009’da ise Toprak Grubu’nun şirketlerine el koymuştu. Toprak Grubu buna karşılık yüzlerce dava açmıştı.

          Gelinen noktada davalar sürmesine karşın iki taraf da bunlardan feragat ederek anlaşma yolunu seçmiş oldu.

         Toprak Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, TMSF yönetimi altında Toprak Grubu’na ait 22 sanayi tesisinden sadece bir tanesi olan Toprak İzolasyon Fabrikası bir Alman firmasına satıldı. Geriye kalan 21 sanayi tesisi halen Toprak Grubu’na ait ve bu sanayi tesislerinin büyük bir kısmında üretim faaliyet yapılamıyor.

         Açıklamada, “Toprak Grubu’nun hedefi ülkemizin milli serveti olan bu tesisleri en kısa süre içinde tekrar faaliyete geçirip, ilaveten 7 bin 500 kişiye yeniden iş imkanı sağlamaktır” denildi.

         Halis Toprak ve Toprak Ailesi 1056 gün sonra yeniden şirketlerinin yönetimini devralıyor...

         Bölgemize, Camiamıza ve Ülkemize hayırlı olması dileklerimiz ile Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

         Saygılarımızla.

            Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/tmsf-toprak-grubu-sirketlerini-devrediyor/460584/2/Ekonomi

         Değerli Üyelerimize,
         Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.
         Saygılarımızla..,

 

27.06.2012

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • TMSF TOPRAK FABRİKALARINI HALİS TOPRAK A DEVİR PROTOKOLÜNÜ İMZALADI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç