Haber Arşivi

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI BİLECİK İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISINA KATILDI

  • 16.10.2012
  • bozuyuktso

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Bilecik İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2012 yılı 4. Olağan Toplantısına  katıldı.

          Bilecik'te, Vali Yardımcısı Hasan Kayhan başkanlığında 16 Ekim Salı günü Bilecik Valilik binasında  gerçekleşen toplantıya Odamızı temsilen Genel Sekreterimiz Bedri ÖZTÜR katıldı.

           Kayhan, Valilikteki toplantıda, yılın ilk 9 ayında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne 3 bin 989 kişinin kurum faaliyetlerinden yararlanmak amacıyla başvuru yaptığını ve bin 814'nün işe yerleştirildiğini bildirdi.

           İşsizliğin önlenmesi ve işsizlere yeni beceriler kazandırılmasına yönelik meslek edindirme kurslarının devam ettiğini ifade eden Kayhan, şöyle konuştu:

          "Müdürlük tarafından bin 250 kişilik kurs protokolü imzalanmış, düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 935 kişi eğitim almıştır. Bu kişilerden 361'i kurs gördüğü iş yerlerinde işe başlamıştır. Düzenlenen kurslarda kursiyerlere günlük 20 lira ödeme yapılmış, ayrıca kursiyerlerin genel sağlık sigortası ve iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri Müdürlük tarafından ödenmiştir. Mesleki eğitim kursları için Müdürlük tarafından toplam 436 bin 131 lira ödeme yapılmıştır. 2012 yılı içerisinde Toplum Yararına Çalışma Programları'nda (TYÇP) 402 kişilik sözleşme imzalanmış ve 500 katılımcı çalışmıştır. Katılımcılara Çalışma ve İş Kurumu tarafından asgari ücret ödenmiş ve katılımcıların sigorta primleri yatırılmıştır. TYÇP için Müdürlük tarafından toplam 1 milyon 734 bin 624 lira ödeme yapılmıştır. İşbaşı eğitim programlarından, 2012 yılında 72 kişi, en az iki kişi çalıştıran işverenlerin yanında mesleki yeterliliklerini geliştirmeleri için faydalandırılmıştır. Katılımcılara günlük 25 lira ödenmiş, sigorta primleri yatırılmış ve 28 bin 387 lira ödeme yapılmıştır."

Değerli Üyelerimize..,

Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla.., 

           

 

16.10.2012

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK  TİCARET VE SANAYİ ODASI  BİLECİK İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç