Haber Arşivi

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI ESİNKAP 6. AR-GE PROJE PAZARI ETKİNLİĞİNE KATILDI

  • 17.10.2012
  • bozuyuktso

 

ESİNKAP 6. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği Anadolu Üniversitesi (A.Ü.) Kongre Merkezi’nde yapıldı.

            Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) ortaklığında, Eskişehir Sanayi Geliştirme Merkezi’nin (SANGEM) yürütücülüğünde, TÜBİTAK, Türkiye Teknolojileri Geliştirme Vakfı (TTGF), Anadolu Üniversitesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Organize Sanayi Bölgesi'nin (EOSB) desteğiyle gerçekleştirilen toplantıya Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Habib ESEL ve Genel Sekreter Bedri ÖZTÜRK katıldılar.

            'Seramik, Cam ve Pişmiş Kil' konusunun ön planda olduğu 6. Ar-Ge Proje Pazarı açılışında konuşan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, ESO ve EOSB'nin, Ar-Ge ve Ür-Ge inovasyon ve tasarım yeteneklerinin gelişmesini ve ekonomik katma değerlere dönüşmesini dikkate aldığını belirterek, “Geleneksel hale gelen ve sürdürülebilirliğini kanıtlayan ESİNKAP Ar-Ge Proje Pazarı alanında en önemli faaliyetlerden biri oldu” dedi.

            ESO BAŞKANI ÖZAYDEMİR: SEKTÖREL KÜMELENME AÇISINDAN HEDEFLERİMİZ VAR

          ESİNKAP 6. Ar-Ge Proje Pazarı'nın ana temasını seramik, cam ve killi toprağın oluşturduğunu ifade eden Özaydemir, “Projelerin sergilendiği ortamda sanayicilerin, akademisyenlerin, sektör uzmanlarının ve müstakbel girişimcilerimiz olan öğrencilerin gelecek vaat eden yeni bağlantılar kuracağı düşüncesindeyiz” diye konuştu. Eskişehir ve Bilecik’in ESİNKAP 6. Ar-Ge Proje Pazarı'nın temalarının köklerini tarihten gelen geleneksel bölgesini oluşturduğunu vurgulayan Savaş Özaydemir, “Adı geçen bu bölge cumhuriyetimizin sektörel kümelenme açısından hedefler koyduğu bir alandır” şeklinde konuştu. Özaydemir, bu projelerin hayata geçirilmesinde sağladığı katkılar nedeniyle BEBKA’ya teşekkür etti.

            Eskişehir Bilecik Kütahya (EBK) Seramik İş Kümesi Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Üstündağ ise, “Ar-Ge faaliyetlerinin yetersiz olduğu toplumların, taşeronluktan öteye gidemeyeceği yadsınamaz bir gerçektir” dedi. Ar-Ge'nin kaynağını, üniversiteler ile kalifiye elemanların oluşturduğunu kaydeden Üstündağ şöyle konuştu:

           “Bugün dünya üzerinde çok kalabalık olup, yeterli eğitim kalitesine ve kalifiye çalışana sahip olamayan ülkelerin durumu, bu ifadeyi destekleyici niteliktedir. Kâğıt üstünde değil, gerçekten doğru eğitimden geçirilmiş kişiler ve bu yönde yapılacak düzenlemeler, farkındalık oluşturup kalıcı ilerlemeleri sağlayacaktır.”Etkinliğe, TTGV Teknoloji Geliştirme Projeleri Grubu Uzmanı Evren Bükülmez, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Tuncay Döğeroğlu, öğretim görevlileri ve davetliler katıldı. Proje Pazarı, açılış konuşmaları ve sunumların ardından 3 ayrı salonda 6 oturum halinde 21 projenin sunumu yapıldı. Etkinlik kapanış kokteyli ile sona erdi.

Değerli Üyelerimize..,

Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla.., 

           

 

17.10.2012

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK  TİCARET VE SANAYİ ODASI  ESİNKAP 6. AR-GE PROJE PAZARI  ETKİNLİĞİNE KATILDI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç