Haber Arşivi

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI ESKİŞEHİR TİCARET ODASI – FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ VİZE PROTOKOLÜNE İMZA TÖRENİNE KATILDI.

  • 22.05.2013
  • bozuyuktso

 

Bölgesinde kalkınmanın öncüsü olan Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası,Eskişehir Ticaret Odası’nın, Fransa Büyükelçiliği ile gerçekleştirdiği vize protokolü imza törenine katıldı.

 

             22 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen protokol, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ile TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan tarafından imzalandı.

 

            Törene Odamız adına, Meclis Başkanı Mehmet Doğan TUNÇ, Yönetim Kurulu Başkanı Buğra LEVENT, Genel Kurul Delegesi Murat ŞEKER ve Oda Genel Sekreteri Bedri ÖZTÜRK katıldılar.

 

            Eskişehir Ticaret Odası'nın internet sayfasında yayınlanan Vize Protokolüne ait görüş ve değerlendirmeler aşağıda detayları ile verilmiştir.

 

              Fransa ile dostluk ve ticaret köprülerine yenilerini ekleyeceğiz.

 

              Protokol töreninde konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan,  protokol ile 500’üncü yılına yaklaşan Türkiye-Fransa ilişkilerinde Eskişehir’den yeni bir sayfa açtıklarını söyledi.Protokol sayesinde Eskişehir’in küresel vizyonuna, Eskişehir Ticaret Odası’nın sınırları aşan prestijine, Eskişehir’den Fransa ile Türkiye’nin dostluk bağlarına değer kattıklarını ifade eden Karacan, “Fransa’nın desteği ile üyelerimize sağlayacağımız vize kolaylığının 2023 vizyonumuzu da kuvvetlendireceği kanaatindeyim.  Bugün yalnızca tüccar ve sanayicilerimiz için vize kolaylığı sağlamakla kalmıyor,Fransa ve Eskişehir’in ilişkilerinde de güçlü temeller atıyoruz. Bu temeller üzerinde hem ticaret hem de dostluk köprülerimizi inşa edecek ve yakın zamanda yenilerini ekleyeceğiz” diye konuştu.

 

               Türk iş adamlarına uygulanan vize engeli ortadan kalkmalı

 

               Türk iş dünyasının AB ile yaşamış olduğu vize sorununa da değinen Başkan Karacan, "Türkiye ve Eskişehir bugün çok daha güçlü, istikrarlı, ekonomisi güven veren bir hale gelmiştir. Türk işadamları artık dünyanın her yerinde iş yapmakta, küresel ekonomide  aranan aktörlerin başında gelmektedir. Herkesin bildiği üzere Avrupa Birliği ile Türkiye arasında Tam Üyelik müzakereleri halen devam etmekte. 2005 yılının Ekim ayında başlayan müzakereler teknik başlıklar altında inceleniyor. Türkiye’nin Avrupa Birliğine Entegrasyonu yolunda teknik çalışmalar devam ediyor. Ancak üzülerek söylüyorum ki ikili ilişkilerde Türk iş dünyasını en çok vize sorunu zorlamaktadır. Malını Avrupa’ya satan ve AB ülkelerinde dolaştıran işadamlarımız ne yazık ki kendileri dolaşamıyor. Bunun izahı bizce mümkün değildir. Çünkü Türk tüccar ve sanayici kendisine duyulan güven, iş ahlakı, prestiji ve küresel tecrübesiyle kendisini ispat etmiştir. Vize konusunda da rekabetçi ve adaletli bir çözüm hem AB hem de Türkiye’nin yararına olacaktır. İş adamlarımıza uygulanan vize engelinin en yakın zamanda kaldırılması gerekmektedir. Biz Eskişehir Ticaret Odası olarak vize sorununu bir nebze de olsa aştığımız için avantajlıyız. Daha önce İtalya Büyükelçiliği ile gerçekleştirdiğimiz vize kolaylığı protokolünden son derece memnunuz. Ekselansları Bili’nin desteği ile Fransa ile imzalayacağımız vize kolaylığı anlaşmasından aynı verimlilikle sonuç alacağımızdan hiç şüphemiz yok."

 

               Protokol Fransa Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu taahhüdün somut göstergesidir.

 

              Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ise imzalanan anlaşmanın, istihdam yaratmak, ticari ilişkileri geliştirmek ve araştırma çalışmaları ile sanatsal yaratıcılığa katılmak isteyen kişilerin vize işlemlerinin kolaylaştırılması yönünde Fransa Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu taahhüdün somutlaştığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Protokolün içeriğine ilişkin bilgiler veren Bili, “ Söz konusu anlaşma, şirketlerin ve iş adamlarının devletlerarası ilişkilerin gelişmesinde giderek artan bir rol oynadıkları bir dünyada yaşadığımıza dair bir tespitin de sonucudur aslında. Eskişehir, Avrupa Bilgi Merkezi ve dünyanın çeşitli ülkeleriyle kurmuş olduğu ortaklıklar sayesinde yüzünü kararlılıkla Avrupa’ya ve Dünya’ya çevirmiş bir şehir. Dolayısıyla, işadamlarınızın, başta Fransa’ya olmak üzere bütün Schengen bölgesi ülkelerine yapacakları seyahatlerin kolaylaştırılmasına katkı sağlayacak bu anlaşmanın imzalanmasından özellikle mutluluk duyuyorum” dedi.

 

            Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

            Saygılarımızla..,

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

    22.05.2013

  • BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI  ESKİŞEHİR TİCARET ODASI – FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ  VİZE PROTOKOLÜNE İMZA TÖRENİNE KATILDI.
  • BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI  ESKİŞEHİR TİCARET ODASI – FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ  VİZE PROTOKOLÜNE İMZA TÖRENİNE KATILDI.
  • BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI  ESKİŞEHİR TİCARET ODASI – FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ  VİZE PROTOKOLÜNE İMZA TÖRENİNE KATILDI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç