Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU.

  • 07.07.2015
  • bozuyuktso

Bozüyük TSO tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen iftar yemeği programı bu yıl Bursa Karayolu üzerindeki İmren Izgara Atılgan Dinlenme Tesislerinde gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımın olduğu programda oruçların açılmasının ardından konuşma yapan Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent bir konuşma yaparak, iftar yemeklerini geleneksel hale getirdiklerini ve bu geleneğin 3. Yılında gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür etti.

Levent, 7 mayıs 2013 tarihinde göreve geldiklerini, bu tarihten itibaren Bozüyük’te gümrük müdürlüğü kurulması, lojistik merkez projesinin bir an önce hayata geçirilmesi, organize sanayi bölgemizin yeni yatırımcılara açılması ile yine ilçemizde küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimize yeni sanayi sitesi kurulması yeni alanların yaratılması konusundaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.  

Levent’in konuşması şu şekilde;

 

“İnşallah 2016 yılı sonuna kadar lojistik merkez projemizin tamamlamayı umut ediyoruz”

 

Öncelikle katılımlarınız için teşekkür ediyorum. 7 Mayıs 2013 tarihinde göreve geldik. Bu tarihten itibaren ilçemizde gümrük müdürlüğü kurulması, lojistik merkez projesinin bir an önce hayata geçirilmesi, organize sanayi bölgemizin yeni yatırımcılara açılması ile yine ilçemizde küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimize yeni sanayi sitesi kurulması yeni alanların yaratılması konusundaki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Lojistik merkez projesinin kamulaştırılması ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklanan hızlı kamulaştırma kararının ardından süreci çok daha hızlı gelişeceğini umut ediyoruz. Bu konuda bakanlarımız, milletvekillerimiz ve özellikle de yönetim kurulundaki arkadaşlarıma katkı ve emekleri için çok teşekkür ediyorum.

İnşallah 2016 yılı sonuna kadar lojistik merkez projemizin tamamlandığı ve sanayicilerimiz ile bölgemizdeki Firmalarımızın hizmete açıldığını hep birlikte görmeyi umut ediyoruz.

Gümrük müdürlüğü konusu lojistik merkez ile bağlantılı olduğu için eş zamanlı olarak lojistik merkezin açılması ile birlikte bölgede bir gümrük müdürlüğünün oluşturulması için de çabalarımız devam edecek.

Altyapı, ulaşım, enerji vb. sorunları hızla çözümlenen ve hızla yeni yatırımcılara açılan organize sanayi bölgemizde her geçen gün nitelikli istihdama yönelik yatırımların ve çok farklı sektörlerde firmaların yer alması bizlere ayrıca güç ve değer katıyor.

Halen 750 aktif ve 250 askı durumunda bulunan 1000 üyemize oda olarak hizmet veriyoruz.

 

Bilecik ilimiz Türkiye’nin en küçük yüzölçümüne sahip illerinden birisi .., Bozüyük de ili kadar bir ekonomik gelişmişliğe sahip bir ilçe ve bu ilçenin ticaret ve sanayi odası olarak bizler de sorumluluklarımızın ve ödevlerimizin farkındayız.

Bu noktadan hareketle gerek üyelerimizin gerekse de odamızın kurumsal kapasitelerinin arttırılması pazar ve pastanın büyütülmesi ve yeni deneyimlerin paylaşılması adına da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Geçtiğimiz yıl 2014 kasımında dünya marka devlerinin yer aldığı Dubai inşaat ve inşaat malzemeleri fuarını  Bozüyük ticaret ve sanayi odası olarak üyelerimizin geniş katılımı ile ziyaret ettik. Yine bu yıl nisan ayı içerisinde Almanya gıda ve inşaat fuarına odamız organizasyonu ile üyelerimizin katılımlarını sağladık. Yakın gelecekte bu çalışmalarımızı odamıza kayıtlı diğer sektörleri de kapsayacak şekilde farklı coğrafyalarda dünyanın dört bir yanında uygulamaya devam edeceğiz.

Kısacası fuarlar, yurtdışı organizasyonları ve benzeri temaslarımız ile üyelerimizi dünya ile buluşturmaya devam edeceğiz.

Bursa Eskişehir Bilecik kalkınma ajansı(BEBKA), KOSGEB,  iş kur, seramik kümeleri oda olarak bizlerin vazgeçilmez paydaşları. Bu paydaşlarımızdan bebka ile bölgemizin kalkınması Bilecik genelinde Bozüyük özelinde neler yapılabilir ortak akıl neyi emrediyor bu konuları çalışıyoruz.

 

“Çağımızın en büyük ihtiyacı iş, yeni iş ve istihdam alanlarının yaratılması”

 

Kosgeb ve iş kur ile kobi niteliğindeki üyelerimize nitelikli eleman temini ve istihdamları ile yine bu işletmelerimizin hibe ve desteklerden faydalanmaları adına seminerler, bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Çağımızın en büyük ihtiyacı iş, yeni iş ve istihdam alanlarının yaratılması. Buradan hareketle iş fikri olan insanlarımıza bu fikirlerini kosgeb desteklerinden de faydalanarak hayata geçirebilmeleri için girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. Her yıl düzenli olarak yaptığımız anket geri dönüşlerine göre siz değerli üyelerimizden gelen taleplere göre eğitim programları düzenlemeye devam ediyoruz. kişisel ve kurumsal gelişim eğitimlerine ek bu yıl daha teknik konularda sanayici ve hizmet üreten sektörlerimize yönelik 5s ve kaızen gibi kalite ve verimlilik artışı sağlayacak yeni eğitim programlarımızı da uyguluyoruz. Burada siz değerli üyelerimizin destek ve ilgilerine ihtiyaç duyuyoruz. Odamızdan gelen eğitim çağrılarını lütfen daha dikkatle izleyin ve mümkünse daha fazla geri dönüş sağlayın. Belki bizim oda olarak çok büyük eğitim bütçelerimiz yok fakat şuna inanın ki sizlerin ve çalışanlarınızın çok yüksek meblağlar karşılığı farklı yerlerde almak zorunda kalacakları eğitimleri belki ortak bütçeler ile çok daha mütevazi rakamlara bölgemizde yapabiliriz ve bunu sürekli hale getirebiliriz. Biz bu konuda her türlü organizasyon desteğini vermeyi garanti ediyoruz.

 

Sizlerden aktarılan geri dönüşler bizler için çok önemli. Yolumuzu rotamızı stratejilerimizi ancak böyle çok daha net ve hızlı belirleyebiliriz. Küçük bütçeler ile çalışıyoruz. bu arada odaların takdir edersiniz ki tek gelir kaynağı siz değerli üyelerimizden tahsil etiğimiz aidatlarımız. Gelir bütçemizin en az yüzde onunu odalar birliği sanayi bakanlığı ve kalkınma ajansımıza aktarıyoruz. Kalanı ile de asli hizmetlerimizi yürütmeye devam ediyoruz.

Oda üyelerimize sunduğumuz hizmetlerin yanı sıra milli eğitim müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir sınıf donat ismini yaşat gibi projeler ile de oda olarak sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Yine oda olarak her yıl yaklaşık 800 ile 1000 aileye ramazan ayı dolayısıyla gıda yardımı bir o kadar çocuğumuza da eğitim ve kıyafet yardımlarımızı yapıyoruz.

 

“Odamız hizmet binamızın ihalesine ilişkin şartname ve diğer detayları tamamladık”

 

Bozüyük ticaret ve sanayi odası olarak şu an 150 metrekarelik Bozüyük belediyemize ait iş hanımızın bir katında çok daha mütevazi şartlarda sizlere hizmet veriyoruz. Bu anlamda daha geniş toplantılar,  eğitim ve benzeri organizasyonlar konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz.

Hepinizin malumları olduğu üzere odamız hizmet binamızın kaba inşaatını tamamladık. Bu süreçte eğitim salonu ve toplantı organizasyonları için kalkınma ajansımızın desteği ile bir proje hazırladık maalesef kabul görmedi bir zaman kaybı yaşadık.

Hemen devamında ilçemiz kütüphane müdürlüğünün iki kat için kira talepleri oldu. Bakanlık ile görüşmeler kira bedeli ve sonucunda da vazgeçildiği haberini aldık bu arada da ciddi bir zaman kaybı yaşadık. Oda üyelerimizin büyük bir çoğunluğu ile bir arada olduğumuz bu güzel ramazan akşamında sizlerle güzel bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum.

Odamız hizmet binamızın ihalesine ilişkin şartname ve diğer detayları tamamladık. 13 Temmuz itibariyle ihale dosyalarımızı odamızdan vermeye başlıyoruz ve inşallah 29 Temmuz 2015 tarihinde de ihalemizi tamamlıyoruz. Yaklaşık altı aylık bir süre içinde de nasip olursa oda hizmet binamızı tamamlamayı ve siz değerli üyelerimizin hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Şimdiden camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerim ile mübarek ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Katılımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum .”

İftar Programına CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Bozüyük İlçe Kaymakamı Köksal Şakalar, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük İlçe Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İl Genel Meclisi Üyeleri Nizamettin Çam ve İsmail Zeki Uyanık  Bozüyüklü iş adamları ve Ticaret Odası üyeleri katıldılar.

 

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla..,

 

 

07.07.2015
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BOZÜYÜK TSO GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU.
  • BOZÜYÜK TSO GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU.
  • BOZÜYÜK TSO GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU.
  • BOZÜYÜK TSO GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU.
  • BOZÜYÜK TSO GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU.
  • BOZÜYÜK TSO GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç