Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO GENEL SEKRETERİ TOBB GENEL SEKRETERLER SEMİNERİNE KATILDI.

  • 08.07.2013
  • bozuyuktso

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Zonguldak’ta düzenlenen Genel Sekreterler Eğitim Semineri’ne katılarak, oda/borsa genel sekreterlerine hitap etti.

 

            Toplantıya Odamızı temsilen Genel Sekreter Bedri ÖZTÜRK katıldı. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörü olarak darbeleri kabul etmediklerini dile getirerek, “Mısır’daki kaotik ortamla ilgili olarak özel sektör olarak bizler darbeleri kabul etmemiz mümkün değildir. Ama Türk özel sektörünün özellikle yurt dışındaki yatırımları açısından baktığımız zaman en önemli yatırımların olduğu ülkelerden biri de Mısır’dır. Bu çerçevede Mısır halkının geçen 2,5 sene önce de şu anda gösterdikleri Türk özel sektörüne ve yatırımcılarına büyük bir sempatisi var. Bu açıdan bir sıkıntımız yok. Zaten Türk halkıyla Mısır halkı bütünleşmiştir. Türk Mısır İş Konseyi kapsamında etkileri var mıdır diye çalışmalar yürütülüyor. Ama şu ana kadar iletilmiş bir şey yok. Tedirgin olmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Esas yöntem açısından bakılırsa darbeleri tasvip etmemiz mümkün değildir” diye konuştu.

 

            Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile siyasi bir parti kuracakları yönündeki iddialarla ilgili soruyu, “Bu konuda gerekli açıklamayı yaptık. Aslı olmayan, gerçek dışı haberleri kesinlikle yalanladık. Özellikle TOBB’un tek bir amacı var. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırılmasında Türk özel sektörü olarak üzerimize düşeni yapmak. Bunun dışında başka hiçbir şeye odaklanmıyoruz. Milletin arasına tefrika sokmaya yönelik yapılan şeyleri tamamen kasıtlı buluyorum. Türkiye’nin hedeflerine ulaşma noktasında Türkiye’nin önüne set çekilmek isteniyor. Özellikle demokrasi dışı yollarla bu tip haberler yapılarak Türkiye, hedeflerine ulaşmakta engellenmek isteniyor” diyerek yanıtladı.

 

            -“Tek bir siyasetimiz var; ekonomi”

 

            TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: “Ben TOBB’un başkanıyım. Bu görevde olduğum sürece -2001’den beri- bunu defalarca söyledim. Kesinlikle bir siyasi işin içinde olmak kadar yanlış bir şey olmaz. Bizim tek bir siyasetimiz var: Ekonomi siyaseti. Ekonomi siyasetimiz de şu: Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında dünyanın ilk 10 ekonomisi arsına girmek. Burada da en büyük vazife Türk özel sektörüne düşüyor. Yani 500 milyar dolar ihracat yapan bir ülke olmak. Bu ne demektir? Bugüne göre 76 milyonun 2,5 misli daha zengin olduğu bir Türkiye demektir. Buradaki görev bize düşüyor. Eğer hizmetse bundan daha büyük bir hizmet olabilir mi?”

            TOBB Mevzuatı, Akreditasyon Programı, Türk Malı Belgesi, Taşıma Belgeleri, TOBB Emekli Sandığı vb. konuların ele alındığı seminer programında Hisarcıklıoğlu, TOBB’un gerçekleştirdiği çalışmalar ve yeni projeleri hakkında Genel Sekreterlere bilgiler verdi.

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla.                                

08.07.2013
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TSO GENEL SEKRETERİ TOBB GENEL SEKRETERLER SEMİNERİNE KATILDI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç