TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

• 08.07.2013

Bugün günlük bir gazetede, “Gül’ün Partisi Hazır… Yeni Partinin Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu Olacak...'' başlığıyla yayımlanan'' haber tamamen gerçek dışı olup, hayali ve uydurma senaryolar üretilerek kaleme alınmıştır.

İsmimin bir siyasi parti kurma iddiasıyla gündeme gelmesinden, son derece büyük üzüntü duydum.

Bu haberi, şiddetle ve esefle kınıyorum.

Son günlerde ülkemiz siyasetine meşru olmayan yollardan yön verme çabalarına, Türk özel sektörünün çatı kuruluşu TOBB'un ve Başkanı olarak şahsımın dâhil edilmesini amaçlayan düzmece senaryolara karşı dikkatli olunmalıdır.

TOBB Başkanı seçildiğim 2001 yılından itibaren hep şunu söylüyorum; Bizim siyasetimiz iş âleminin sorunlarını çözmektir. Yani ekonomi siyasetidir.

Benim temsil ettiğim makam, her türlü siyasi düşüncedeki insanın yer aldığı iş âleminin sorunlarını, hükümetlerimizle, karar alıcılarla ve siyasetçilerimizle istişare ederek çözmektir.

Bunun dışında ne dün, ne de bugün hiçbir arzum olmamıştır. Bu tür haberler, tamamen hayal mahsulüdür.

İş âleminin sorunlarını, sıkıntılarını çözüm üretmek üzere bundan sonra da aynı kararlılıkla hizmet etmeye devam edeceğim.

Bu tür art niyetli ve gerçek dışı haberlere karşı, yargı yolu saklı kalmak kaydıyla, TOBB ve şahsım üzerinden siyaset yapma arzusunda olan bu çevreleri uyardığımı kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunuyorum.

M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU

TOBB Başkanı