Haber Arşivi

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN İFTAR YEMEĞİ

  • 06.08.2013
  • bozuyuktso

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası  siyaset ve iş dünyasının geniş katılımıyla iftar yemeği düzenledi. 
        İftar programı ilk olarak TSO Meclis Başkanı M.Doğan TUNÇ’un açış konuşmasına “…Rahmet ve Bereketin bol olduğu, nefsin terbiye edildiği, Dayanışmanın güçlendiği Mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla düzenlediğimiz İftar Yemeğimize Hoşgeldiniz..,” sözleri ile başladı. TUNÇ konuşmasında Bozüyük TSO nun kuruluşundan bu yana  Muhtaç Ailelere ve Öğrencilere çeşitli yardım faaliyetlerinde bulunduğunu bu çalışmaları önümüzdeki dönemde de sürdüreceklerini ifade etti ve katılımcıların yaklaşmakta olan Kadir Gecelerini ve Ramazan Bayramlarını kutlayarak konuşmasını tamamladı. 
         Yönetim Kurulu Başkanı Buğra LEVENT ise konuşmasında göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. ,
LEVENT ..”‘Hepimizin görüşleri farklı olsa da Bozüyük’ümüzün  gelişmesi ve ilçemiz için neler yapabilirizin mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Bozüyük’ün coğrafi yapı ve stratejik konum olarak öneminin farkındayız.Hızlı tren projesi, Lojistik köy projesi ve buna paralel olarak ilerleyen organize sanayi bölgemizin gelişimi ilçemizin cazibesini biraz daha arttırıyor. Hızlı tren projesinin faaliyete geçmesiyle yatırımcıların ilçemize geleceği ve yoğun olan tempomuzun daha da yoğunlaşacağına inanıyorum. Biz Haziran ayı içerisinde Gümrük Bakanımıza yaptığımız ziyarette kendisinden ilçemize Gümrük Müdürlüğü kurulması yönünde bir talebimiz oldu. Kendisi de bize 200 milyon dolarlık bir ihracatımız olduğunda bunun mümkün olacağını söyledi.Bizim 2012 yılı kayıtlarına göre İl genelinde toplam 1 milyar 250 bin dolarlık ihracatımız olduğunu kendisine dosya halinde sunduğumuzda bize Lojistik köy merkezinin açılışıyla birlikte Gümrük Müdürlüğünün açılacağı sözünü verdi. Bunu da buradan sizlere müjdelemek istiyorum. İlçemizin sektörel anlamda gelişmesiyle ilgili olarak inşaat sektörüne dayalı üretimler yapıyoruz. Bizler TSO olarak Özel İdaremiz ile BORSAB yönetimimizle ve diğer kuruluşlarla birlikte diğer sektörlerinde ilçemize kazandırılması anlamında girişimlerde bulunuyoruz. Gümrük müdürlüğünün açılması, depo ve antrepoların açılması ile değişik iş sektörlerinin ilçemize kazandırılması bizleri sevindirecektir" dedi.
           ?Ardından söz alan Bozüyük Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı da, göreve geldikleri günden bu yana Bozüyük'ün gelişmesi ve sanayi sektörünün canlanması ile ilgili olarak TSO ile birlikte hareket ederek çalışmalar yaptıklarını söyledi.
          Devamında söz alan MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker de yaptığı kısa konuşmada, "Rahmetin ve bereketin bol olduğu bir ayın sonuna geldik. Hayırlı bir Ramazan geçirdik. İbadetlerinizin kabul olmasını diliyor, Ticaret Odası güzel bir yemek verdi. Kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi. 
          Son olarak söz alan AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, uyum içerisinde ekip ruhu ile çalışılabildiğinde Bozüyük'ün daha iyi yerlere taşınacağını söyledi. Poyraz, "Buğra bey Bozüyük ile ilgili çok güzel şeylerden bahsetti. Eğer biz burada bir uyum sağlayabilirsek, ekip ruhu ile çalışabilirsek Bozüyük'ü daha iyi yerlere taşıma noktasında emin olun çok kısa zamanda çok uzun mesafeler kat edebiliriz. Eğer bu uyum sağlanmazsa birbirimizin ayağına basarsak da ne kadar uğraşırsak uğraşalım maalesef bir arpa boyu yol alamayız. Şu anda Bozüyük'te çok güzel bir birliktelik var. İnanıyorum ki bu birliktelik çok güzel hizmetlere vesile olacak. Lojistik köy merkezimizin açılması, depo ve antrepoların oluşturulmasıyla ilçemizde sanayicimizin işi oldukça kolaylaşacak. Hazır ticaret erbaplarımız burada iken bir iki konuda da bilgilendirme yapayım. İlk olarak biliyorsunuz şu anda ilçemize yapılacak 700’ü aşkın konut ihalesi yapıldı. Çok yakında da fiyatları açıklanacak. Özellikle ticaret erbaplarımızın bu konuya eğilmelerini istiyorum. Çünkü sizin bu işe bayraktarlık etmenizle Bilecik ve Bozüyükümüz konut ihtiyacını önemli oranda gidereceğiz. Buna bağlı olarak bir müjde daha vereyim. 81 ilde olduğu gibi Bilecik'imize de bir üniversite kurduk. Bilecik'imizde üniversitemiz hızlı bir şekilde kampüs çalışmalarına devam ediyor. Bozüyük ile ilgili olarak ise geçtiğimiz ay Bakanlar Kurulundan çıkan karar ile Bozüyük'te Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açıldı. İnşallah alt yapısı kurulur kurulmaz da biz bunu fakülteye dönüştüreceğiz. Kuruluş aşamasında Mesleki Eğitim Merkezi'nin üniversitemize tahsisini yapmıştık. Dün Maliye Bakanımız ile görüşerek güzel bir adım daha attık. Yaklaşık 5 milyon lira gibi bir maliyetle biz bunun binasını yapacağız. Bunun 4 milyon lirasını Maliye Bakanımızdan aldık, 1 milyon lirasını da üniversitemiz karşılayacak. Bu sene önümüzde ki günlerde de yüksekokulumuzun binasına inşallah başlayacağız. Söylerken kolay söyleniyor. Bu yüksekokulun asgari bin veya bin 500 öğrencisi olacak. Böylece Bozüyük ekonomisine yıllık asgari 10 milyon lira gibi bir katkı sağlanmış olacak dedi.,
            İftar yemeğine, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bozüyük Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent ve Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç, yönetim kurulu üyeleri, Bozüyükspor Başkanı Cengiz Özkan, siyasi parti ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, iş adamları, oda üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. "

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,

 

06.08.2013
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN İFTAR YEMEĞİ
  • BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN İFTAR YEMEĞİ
  • BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN İFTAR YEMEĞİ
  • BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN İFTAR YEMEĞİ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç