Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI YEREL MUCİTLER SERGİ AÇILIŞINA KATILDI

  • 18.11.2013
  • bozuyuktso

Bozüyük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde, Bilecik Genç girişimciler Kurulu ve okulun girişimcilik kulübü ve  tarafından ortaklaşa açılan sergi öncesi düzenlenen programa, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper KOÇ, Bilecik Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram KAYA, Türk Patent Enstitüsü Uzman Yardımcısı Emre ÖCALAN, Bilecik İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa KARACA Bozüyük Belediye Başkan Yardımcıları Oğuz SERTLER ve Mustafa YÜRÜKÇÜ, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman CAN, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Buğra LEVENT, Bilecik Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Fikret KARAÇALI, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi BAŞIBÜYÜK, Müftü Burhan ÇAKIR, ilçedeki iş adamları ve Bilecikli patent ve faydalı model sahibi girişimciler ile öğrenciler katıldı.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Global Girişimcilik Haftası kutlamaları yapıldı.

Programda ilk olarak Türk Demir Döküm Fabrikalarından İnavasyon Mühendisi Utku Can VAROL ile Bozüyük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Girişimcilik Kulübü kurucu ve rehber öğretmen Celali YILMAZ sunum yaptılar. Yılmaz, konuşmasında, "140 ülkede kutlanan Global Girişimcilik haftasının ilimizde ve ilçemizde kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Gençlerimizi yenilikçiliğe özendirmek için ilimizdeki marka tescili faydalı model ve patent almış kuruluş sayısını yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için de ilimizdeki bu belgelere sahip kişilerle yerel mucitler sergisini açtık" dedi.

Bilecik Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Fikret KARAÇALI , girişimciliğin, 2009 yılında TOBB Başkanı Rıfat HİSARCIKLIOĞLU önderliğinde kurulan kadın girişimciler kurulları ve genç girişimciler kurullarının oluşturulmasıyla başka bir boyut kazandığını söyledi.

Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Buğra LEVENT konuşmasında, Bilecik’in, kapsadığı alan olarak küçük, ekonomik potansiyeli ve coğrafi konumu itibariyle çok dikkat çeken bir il olduğunu söyledi. Bu coğrafyada onlarca firmanın kendilerine ait patent ve faydalı modellerinin bulunmasının, kendileri için gurur verici olduğunu belirten Levent, “Belki gelişmiş ülkelere göre rakamsal olarak sembolik kalan patent ve faydalı model uygulamalarımız bu ve benzeri etkinlikler ile tanıtılıyor, özellikle de genç öğrenci arkadaşlarımız üzerinde bir farkındalık oluşturuluyor” dedi.

Okul Müdürü Metin ERDİK de, girişimcilik ruhu taşımayan toplumların geri kalmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol mensupları tarafından Yerel Mucitler Sergisi'nin açılışı yapıldı. Türk Patent Enstitüsü'nden uzman yardımcısı Emre ÖCALAN, marka, faydalı model ve panel konularında protokole ve öğrencilere sunum yaptı. Düzenlenen panelde, Bilecik Genç Girişimciler Kurulu öğrencilerle girişimcilikle ilgili konuları irdelediler. Program, firma yetkililerine katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi

 

  Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.
              Saygılarımızla.., 

 

 

18.11.2013
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI  YEREL MUCİTLER SERGİ AÇILIŞINA KATILDI
  • BOZÜYÜK TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI  YEREL MUCİTLER SERGİ AÇILIŞINA KATILDI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç