Haber Arşivi

İŞ DÜNYASINDAKİ UYUŞMAZLIKLARI “ARABULUCULAR” ÇÖZECEK

  • 24.12.2013
  • bozuyuktso

Yargıdaki iş yükünü hafifletmek ve uyuşmazlıkların çözümünü kolaylaştırmak için başlatılan ‘arabuluculuk sistemi’ TOBB’da masaya yatırıldı. TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, “Arabuluculuk sistemi ile iş hayatında zaman, para ve itibarı korumak mümkün olacak. Yargılama sürecinde kaybettiğiniz zamanı, maddi kaynakları kazanmış olacaksınız” dedi

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Adalet Bakanlığı ve

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğinde gerçekleştirilen Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Toplantısı TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Bedri ÖZTÜRK’ün de katıldığı toplantıya  Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Hız, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Ömer Kerkez, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, konuyla ilgili bürokratlar, akademisyenler ve işadamları katıldı.

 

Arabuluculuk sisteminin taraflar arasında çıkacak hukuk uyuşmazlıklarının adli yargı veya tahkime gidilmeden, bağımsız bir kişi önünde tarafların uzlaşmasını sağlamak üzere kurgulandığını söyleyen Halim Mete, uyuşmazlıkların yargı sürecine taşınmasıyla oluşacak zaman, itibar ve para kaybının bu sistemle önleneceğini bildirdi.

 

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete şöyle konuştu:

 

“Arabuluculuk” sistemi iş hayatında diyalog ortamı sağlayacak. Taraflar daha hızlı, daha ucuz ve birbirlerini yıpratmadan kendi sorunlarını kendileri çözme imkânına kavuşacaklar.

 

Yargı süreci sonunda verilen karar sadece taraflardan birini tatmin ederken, arabuluculukta kazanan veya kaybeden olmayacak. Her iki tarafın da kazançlı çıkabileceği bir süreç aranacak. Öte yandan arabuluculuk, karşılıklı iletişimi geliştirecek, bozulan ilişkileri onaracak ve tarafları birbirlerine karşı daha anlayışlı kılacak

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

 

 
              Saygılarımızla.., 

 

 

24.12.2013
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • İŞ DÜNYASINDAKİ UYUŞMAZLIKLARI “ARABULUCULAR” ÇÖZECEK

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç