Haber Arşivi

DEFTERDARIMIZ MUSTAFA ŞAHİN BOZÜYÜK TSO YÖNETİCİLERİNİ VE STK TEMSİLCİLERİNİ TORBA YASA KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİ

  • 24.11.2014

Bozüyük TSO ve Bilecik Defterdarlığı işbirliğinde düzenlenen 6552 sayılı yasa hakkında Bozüyük TSO Meclis Toplantı salonunda Oda Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları ve Oda Yöneticileri ile Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinin katılımları ile Paydaşları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bilecik Defterdarı Mustafa ŞAHİN ve Bozüyük Vergi Dairesi Müdürü Ali İhsan KANAR ile   birlikte Oda Yöneticilerimizin ve İlçemizde faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Mali Müşavirler Odası , Taşıyıcılar Kooperatifi gibi sivil toplum kuruluşlarının Yöneticilerinin de katıldığı toplantıda 6552 sayılı yasa ve uygulamaları hakkında Defterdar ŞAHİN katılımcılara bilgi verdi.

Toplantı sonrasında Basın ve Üyelerimiz ile paylaşmak üzere Bilecik Defterdarlığı tarafından aşağıdaki açıklamalara yer verildi.

         Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

         Saygılarımızla..,

 

24.11.2014
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

Ek : Bilecik Defterdarlığı Duyurusu

 

 

BİLECİK DEFTERDARLIĞINDAN
DUYURU

 

 Vergi ve bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6552 Sayılı Kanun 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 
Buna göre;
30.04.2014 tarihine kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, bu tarihten önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları (2014 yılı  için tahakkuk eden motorlu taşıtlar vergisi ikinci taksiti hariç), yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları, kesinleşmiş olan İdari Para Cezaları ve vergi dairelerince takip edilen diğer kamu alacakları,
Yeniden Yapılandırılmaktadır.
Müracaat sahiplerinin en geç 01 Aralık 2014 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar borçlu bulundukları vergi dairelerine yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir.
Yazılı olarak yapılması gereken  başvuruların taahhütlü posta veya APS ile gönderilmesi halinde postaya verildiği tarih, adi posta ile gönderilmesi halinde ise tahsil dairesinin kayıtlarına intikal ettiği tarih başvuru tarihi olarak dikkate alınacaktır.
Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi içerisinde tamamen ya da ikişer aylık dönemler halinde azami on sekiz eşit taksitte ödenmesi mümkün olup, ilk taksit ödeme süresi  31/12/2014 tarihi mesai saati bitiminde sona ermektedir.
Azami taksit süresi 18 eşit taksit olarak belirlenmiş olmakla birlikte  6, 9 ve 12 eşit taksitte ödeme seçenekleri de bulunmaktadır. 
Ödenecek taksitlerin ödeme süresinin son gününün resmi tatile rastlaması halinde süre tatili izleyen ilk iş günü mesai saati sonuna kadar uzayacaktır.
2014 takvim yılında birden, müteakip takvim yıllarında ise ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, halinde Kanun hükmünden yararlanma hakkı kaybedilecektir.
120.-TL’nın altındaki İdari Para Cezaları, 12.-TL’nın altındaki karayolu ve köprü Geçiş Ücretleri,  6183 sayılı Kanun kapsamında takip edilmekte olan ve vadesi 31/12/2007 tarihinden  önce olan, 50.-TL’yı aşmayan alacaklar ile tutarına bakılmaksızın bunların fer’ilerinin, ve aslı ödenmiş fer’i alacaklardan 100.-TL’yı aşmayanların tahsilinden vazgeçilecektir.
Konuya ilişkin olarak ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin vergi dairelerine veya Defterdarlığımız gelir müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
Vergi ve benzeri kamu alacağı borcu bulunan Vatandaşlarımızın son müracaat tarihi olan 01 Aralık 2014 tarihine kadar borçlarını yapılandırmaları ve Kanunun kendilerine tanıdığı haklardan yararlanmaları büyük önem taşımaktadır.
Mükelleflerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 


Mustafa ŞAHİN 
Bilecik Defterdarı

 

  • DEFTERDARIMIZ MUSTAFA ŞAHİN BOZÜYÜK TSO YÖNETİCİLERİNİ  VE STK TEMSİLCİLERİNİ TORBA YASA KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç