Haber Arşivi

BOZÜYÜK TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ’ NDEN

  • 29.09.2014
  • bozuyuktso

10/09/2014 TARİHİNDE MECLİSTE KABUL EDİLEN 11 EYLÜL 2014 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİREN 6552 SAYILI TORBA KANUN İLE DEĞİŞTİRİLEN 6102 SAYILI TTK NIN GEÇİCİ 7. MADDESİNİN UYGULAMA SÜRESİ UZATILMIŞTIR.

1) SERMAYE ARTIRIMINA İLİŞKİN DUYURU 
    Zorunlu Sermaye Artırımın da Son Fırsat
11.09.2014 tarih 29116 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun”un 134. maddesi çerçevesinde; zorunlu sermaye artırımlarını kanunun öngördüğü şekilde yapmayan şirketlerin, sermaye artırım müracaatları için; son tarihin 11 ARALIK 2014 olarak belirlenmiştir.

         Sermaye artırımlarını herhangi bir nedenle yapmamış olan şirketler hakkında asgari sermaye şartını (anonim şirketlerde 50.000,00 TL ;  limited şirketlerde 10.000,00 TL ) 11/09/2014 tarihinden itibaren üç ay içinde yerine getirmeleri hâlinde fesih işlemi uygulanmayacaktır

2)   6102 Sayılı T.T.K. nun Geçici 7. Maddesine göre ; Münfesih olmasına veya sayılmasına rağmen tasfiye edilmemiş Anonim ve Limited şirketler ile Kooperatiflerin tasfiyelerine ve ticaret sicili kayıtlarının silinmesine ilişkin süre 01 TEMMUZ 2015
tarihine kadar uzatılmıştır.
- Kooperatifler Kanunu hükümlerine göre herhangi bir nedenle dağılmış olan kooperatifler.
- Sebebi ne olursa olsun aralıksız son beş yıla ait olağan genel kurul toplantıları yapılamayan anonim şirketler ile kooperatifler.
- Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce tasfiye işlemlerine başlanılmış ancak genel kurulun toplanamaması nedeniyle ara bilançoları veya son ve kati bilançosu genel kurula tevdi edilemediği için ticaret sicilinden terkin işlemi yapılamayan şirket ve kooperatifler.
- TTK nun yürürlük tarihinden önce veya 01/07/2015 tarihine kadar münfesih olan anonim ve limited şirketler ile Bakanlığın başvurusu üzerine mahkemelerce feshine karar verilen ve tasfiye memuru atanmamış olan anonim ve limited şirketler.
- 18/5/2004 tarihli ve 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 10 ve 32 nci maddelerine göre adreslerinin ve durumlarının tespit edilememesi nedeniyle ilgili odadaki üyelikleri askıya alınan ve oda yönetim kurulu kararını takip eden yılbaşından itibaren iki yıl sonunda oda kaydı silinerek, sicil kaydı silinmek üzere Müdürlüklere bildirilen şirketler ve kooperatifler.
- Vergi dairelerince adresinde bulunamadığı için resen kaydı silinip durumları Müdürlüğümüze hitaben yazılmış bir yazıyla bildirilen ve anasözleşmelerinde adresinde bulunamaması fesih nedeni olarak belirtilen şirketler.
Durumları yukarıda belirtilen hallerin birine uyan şirket ve kooperatifler hakkında  01.07.2015 tarihine kadar bir bildirim yapıldığı takdirde, bu tarihe kadar kapsama girip girmediği ile ilgili yapılacak sicil incelemesinden, ihtar ve ilanlardan sonra, yani bildirimden itibaren azami 3 ay sonra resen terkin işlemi gerçekleştirilecektir.
 Üyelerimize önemle duyurulur.
(NOT: Şirketinizin; aidat borçlarını kanun gereği ödemekle yükümlüsünüz.)

 

         Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

         Saygılarımızla..,

 

29.09.2014
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BOZÜYÜK TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ’ NDEN

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç